Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_3c803fb94f50b161128253b2948a7d34, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Lahi-Tapiolalle 125 000 euron seuraamusmaksu kauppa­raportoinnin laiminlyömisestä – Uutisalue

Lahi-Tapiolalle 125 000 euron seuraamusmaksu kauppa­raportoinnin laiminlyömisestä

Finanssivalvonta (Fiva) on määrännyt Lähi-Tapiola Varainhoidolle 125 000 euron seuraamusmaksun. Fiva katsoo, että yhtiö on vuoden 2018 tammikuun ja vuoden 2020 heinäkuun välisenä aikana laiminlyönyt arvopaperikauppojensa raportointia.

Rahoitusvälineiden markkinoista annetun asetuksen mukaan toimivaltaiselle viranomaiselle on ilmoitettava täydelliset ja täsmälliset tiedot toteutetuista liiketoimista.

Fiva sanoo, että Lähi-Tapiola Varainhoidon raportointijärjestelyt eivät ole olleet riittäviä raportoinnin virheiden ja puutteiden havaitsemiseksi eikä ilmoittamatta jääneiden liiketoimien tunnistamiseksi. Yhtiö ei myöskään ole täsmäyttänyt kaupankäyntitietojaan raportoimiensa tietojen kanssa niiden täydellisyyden ja täsmällisyyden varmistamiseksi.

Laiminlyönnit ilmenivät Finanssivalvonnan tekemässä tarkastuksessa, jonka tavoitteena oli arvioida kaupparaportoinnin järjestämistä yhtiössä.

Lähi-Tapiolalla on oikeus valittaa päätöksestä Helsingin hallinto-oikeuteen 30 päivän kuluessa siitä, kun se on saanut tiedon siitä.

Source Link is.fi