Banner Before Header

Lainvastainen kuorma jäi poliisin haaviin Vantaalla – muista nämä asiat ylipitkää lastia kuskatessa

Itä-Uudenmaan poliisi pysäytti keskiviikkoaamuna Vantaalla tieliikennelain vastaisen kuorman kuljettamisen.

Kuorma-auto oli kuljettamassa siirtolavaa, jonka takaylitys – toisin sanoen se mitta, jonka kuorma oli takaosastaan autoa pidempi – oli 1,70 metriä. Kuorman ylitystä ei ollut merkitty, mikä oli varsinkin kuvan ottamishetkellä pimeässä aamussa selvä liikenneturvallisuusriski.

Varsinkin pimeällä tai hämärässä muiden tiellä liikkujien voi olla vaikea huomata merkitsemätöntä kuorman ylitystä.

Liikenneturva kertoo, että kuorma saa ulottua ajoneuvon edessä enintään yhden metrin ja takana enintään kaksi metriä ajoneuvon uloimman osan ulkopuolelle.

Jo metrin takaylitys on kuitenkin merkittävä punaisella tai punakeltaisella merkkilipulla. Pimeän tai hämärän aikaan on pitkässä kuormassa käytettävä lisäksi takana punaista valaisinta ja punaista heijastinta.

Vastaavasti pienikin kuorman ulottuminen edessä ajoneuvon ääriviivan ulkopuolelle tulee merkitä merkkilipulla ja pimeään tai hämärän aikaan valkoisella valolla ja heijastimella.

Liikenneturvan verkkosivuilla muistutetaan, että kuorman ylityksessä oleellisinta on, ettei se saa vaikuttaa millään tavalla ajoneuvon tai ajoneuvoyhdistelmän kääntymisominaisuuksiin tai aiheuttaa haittaa muulle liikenteelle.

Source Link is.fi