Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_bfc8dfaa5ff758d443e54270b5460de7, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Lapsi kuoli kuumuuteen autossa Itä-Suomessa – näin poliisi kommentoi – Uutisalue

Lapsi kuoli kuumuuteen autossa Itä-Suomessa – näin poliisi kommentoi

Poliisin mukaan Itä-Suomessa menehtyi alkuviikosta alle 15-vuotias lapsi kuumuuteen auton sisälle.

Auttajien saapuessa paikalle, henkilöauton sisätilassa oli huomattavan kuuma ja auton sisällä ollut lapsi oli löydettäessä eloton. Ensiapu aloitettiin välittömästi, mutta siitä ei ollut enää apua.

– Tässä murheellisessa tapauksessa ei epäillä rikosta ja poliisi tutkii asiaa kuolemansyyn selvittämisenä, sanoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Simo Hämäläinen poliisin tiedotteessa.

Ilta-Sanomat tavoitti Hämäläisen, joka avaa tilannetta hieman.

– Pitkään mietittiin, että julkaistaanko tätä tiedotetta lainkaan medialle.

– Nähtiin tämä kansalaisten varoittaminen kuumenevista henkilöautoista sen verran tärkeänä, että päätettiin ilmoittaa tästä tapauksesta.

Hämäläinen kertoo, että sen tarkemmin ikää tai paikkakuntaa ei ole mainittu, koska henkilö ja hänen perheensä olisi voitu mahdollisesti sen myötä tavalla tai toisella selvittää.

– Itä-Suomessa on paljon pieniä kuntia.

Karjalainen kertoo, että tapaus on sattunut Kontiolahdella Pohjois-Karjalassa ja että kyse on alakouluikäisestä lapsesta.

Tapauksessa ei siis epäillä mitään rikosta, kuten esimerkiksi kuolemantuottamusta tai heitteillejättöä?

– Ei epäillä mitään rikosta.

– Lapsi on ollut siinä iässä, että on kyennyt itsenäiseen toimintaan eli vanhemmat eivät ole toimineet välinpitämättömästi tai huolimattomasti, sen verran voin sanoa, Hämäläinen tähdentää.

Hän jatkaa, että ei ota kantaa siihen, olisiko lapsi itse mennyt autoon.

Hämäläisen mukaan tapahtuneesta ei tulla jatkossakaan tiedottamaan tarkemmin.

– Poliisi jatkaa kuolemansyyn selvittämistä ja kaikki uudet tiedot ovat salassa pidettäviä.

Poliisi varoittaa kesähelteillä kuumenevista autojen sisätiloista ja pyytää huomioimaan, että lapset ja liikuntarajoitteiset eivät välttämättä osaa tai kykene tulemaan omin avuin ulos pysäköidystä autosta, jos lämpötila kohoaa vaaralliseksi.

Lämpötila voi auton sisällä kohota nopeastikin hengenvaaralliseksi, jopa yli nelinkertaiseksi ulkolämpötilaan verrattuna.

– Siksi ulospääsy kannattaa varmistaa esimerkiksi jättämällä ikkuna auki, Hämäläinen muistuttaa tiedotteessa.

Source Link is.fi