Lara Boko oli taas lähellä suurvoittoa

Syyskuun lopussa Solvallassa Oaksin kuolemanpaikalta voittanut Lara Boko oli lähellä toistaa temppunsa sunnuntain Breeders' Crown -finaalissa Eskilstunassa. Viime metreillä suomalaistamma sai kuitenkin tyytyä kakkossijaan.

Välierässä finaalipaikan vasta viime metreillä nelossijallaan varmistanut Lara Boko joutui aloittamaan finaalissa radalta seitsemän, mutta oli Mika Forssin ajamana nopeasti tutulla paikallaan johtohevosen kupeella.

Maalisuoralle tultaessa Timo Nurmoksen valmennettava hankki selvän yliotteen johtaneesta Red Lady Expressistä, mutta kierroksen kirin ilman vetoapua taaempaa tehnyt Örjan Kihlströmin ajama Glamorous Rain työntyi lopun raviongelmista huolimatta viime metreillä ohi. Voittoaika 12,2a/2140 metriä oli finaalilähtöjen kovin.

Oraviston Talli Oy:n omistama Lara Boko tienasi kakkossijasta noin 40 000 euroa.

Myös 3-vuotiaiden oriiden ja ruunien finaali meni Kihlströmin ajamalle Daniel Redénin tallin hevoselle. Ikäluokan ykkösnimi Francesco Zet oli keulapaikalta omaa luokkaansa.

Önas Princen loistokausi sai arvoisensa päätöksen 4-vuotiaiden oriiden ja ruunien finaalissa. Vaivattomasti keulaan avannut ori sai kovavauhtisella kirikierroksella tiukan haasteen Mister Herculesilta, mutta vastaili tälle varmasti maaliin saakka.

Per Nordströmin suojatti sai tältä vuodelta ansioluetteloonsa Breeders' Crownin lisäksi Kungapokalin ja Sprintermästarenin voitot sekä Derbyn kakkossijan Calgary Gamesin takana.

– Tämä on kuin satua. Uskon, että tästä tulee kansainvälinen tähti, Nordström suitsutti valmennettavaansa, jota on tarkoitus ensi kaudella käyttää myös siitokseen.

Samanikäisten tammojen loppukilpailusta tuli jälkipyykkiäkin, sillä Robert Bergh ajoi avauskarteessa Fifty Cent Piecella ahtaasti Hall Of Amia vastaan hakien hetkeä myöhemmin kärkipaikan. Siitä jenkkitamma vastasi lopulta voittoon, vaikka olikin loppusuoralla jo hetkellisesti alakynnessä Sayonaraa vastaan.