Lasten ja nuorten pitää saada edelleen harrastaa, linjasi pääkaupunkiseudun koronaryhmä

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä on linjannut (siirryt toiseen palveluun) lasten ja nuorten ohjatun harrastustoiminnan, etätyön ja maskinkäyttösuosituksen jatkumisesta.

Maskinkäyttösuositusta sekä etätyösuositusta jatketaan koko pääkaupunkiseudulla 13. helmikuuta asti. Koronakoordinaatioryhmä suosittaa Etelä-Suomen aluehallintovirastolle, että lasten ja nuorten ohjattu harrastustoiminta saa edelleen jatkua aiemman linjauksen mukaisesti.

Hallituksen koronaministeriryhmä puolestaan on suositellut, että sisätilojen rajoitukset tulisi laajentaa nyt myös lasten ja nuorten harrastustoimintaan. Mahdollisen päätöksen asiasta tekevät aluehallintovirastot.

Tartuntoja on pääkaupunkiseudulla tällä hetkellä enemmän kuin koskaan epidemian aikana ja sosiaali- ja terveydenhuollon kantokyky on uhattuna, ryhmä toteaa tiedotteessaan (siirryt toiseen palveluun).

Ryhmän mukaan nyt olisi tarpeen laatia uusi valtakunnallinen toimintastrategia epidemian hallintaan. Tärkeintä olisi huolehtia rokotussuojan kattavuudesta, sosiaali- ja terveydenhuollon kantokyvystä ja lapset ja nuoret ensin -periaatteen toteutumisesta.

HUSin, THL:n sekä pääkaupunkiseudun kaupunkien epidemiologisten arvioiden mukaan tällä hetkellä ei ole välttämättömyyteen perustuvaa syytä muuttaa aiempaa suositusta lasten ja nuorten harrastustoiminnan osalta. Ryhmä perustelee tätä sillä, että lapsilla koronatauti aiheuttaa vain hyvin harvoin vaikeita oireita tai sairaalahoidon tarvetta.

Kouluihin liittyvästä testauksesta ja FFP2-maskeista odotetaan kansallisia linjauksia ja ohjeita.

Koordinaatioryhmä suosittaa, että kaikki aikuisten sisätiloissa tapahtuva ja lähitapaamisina järjestettävä harrastustoiminta keskeytetään tammikuun loppuun saakka. Aikuisten osallistuminen myöskään erilaiseen perheharrastustoimintaan ei ole suljetuissa tiloissa sallittua.

Uutinen täydentyy.

Voit keskustella aiheesta keskiviikkoon 12.1.2022 kello 23:een asti.

Lue seuraavaksi:

Source Link yle.fi