Banner Before Header

Lateksiasuinen Krista Kosonen piiskaa ja kuristaa miehiä kohuelokuvassa – roisi rooli vaati näyttelijältä poikkeuksellisia tekoja

J-P Valkeapään dominaelokuva kuuluu eittämättä omaperäisimpiin ja hätkähdyttävimpiin kotimaisiin 2010-luvun elokuviin. Se on pusertava, iljettäväkin, häiritseviä kuvia verkkokalvoille jättävä.

Pääosissa ovat Pekka Strang ja Krista Kosonen. Strang esittää leskeksi jäänyttä teinityttären (Ilona Huhta) kirurgi-isää, joka on menettänyt vaimonsa tukahduttavalla tavalla.

Karmean kuolinsyyn vuoksi yksinhuoltajaisällä on tarve kokea tukehtumisen tunne yhä uudelleen – ja hän löytää sopivan ihmisen. Mona (Kosonen) on tatuointiliikkeen alakerrassa alistava alan ammattilainen, BDSM-domina, joka uskaltaa tehdä pahimmatkin temput. Tai niin hän luulee, kunnes tapaa vaarallisesti pakkomielteisen ja itsetuhoisen iskän. Sadomasokistiset kokeilut pahenevat kerta kerralta.

Lääkäri-isä kokee viehätystä tukehtumiseen.

Yllättävän humaaniksi, jopa esteettiseksi K16-festivaalihitiksi nousseen rajun elokuvan tähdet ovat kuvailleet elokuvantekoa erityistä luottamusta vaativaksi.

Strang on kertonut, että ensimmäisenä kuvauspäivänä Kosonen kuristi ja pisti pussin päähän, mutta näyttelijällä oli silti turvallinen olo. Roolejaan varten näyttelijät kävivät katsomassa aitoja dominasessioita, eläinnaamiot päässään. He muun muassa seurasivat, kun tuolissa istuvaa miestä tukahdutettiin useita kertoja.

Kirsta Kosonen joutui kuvauksissa yllättävään tilanteeseen.

Kososelle itselleen oli oivallus se, ettei BDSM olekaan välttämättä aina seksuaalista. Hän sai myös piiskata ohjaaja Valkeapäätä eräässä naamiokohtauksessa.

– Mietin, onko fiksua läväyttää ohjaajaa oikein kunnolla heti kuvausten alussa, mutta ohjaaja itse käski! on Kosonen kertonut.

Elokuva sai kuusi Jussi-palkintoa, muun muassa parhaasta miespääosasta.

Koirat eivät käytä housuja (2019), lauantaina 1.1. TV1 klo 22.15, draama ****

Source Link is.fi