Banner Before Header

Leena, 19, valmistui unelma-ammattiinsa, jossa töitä riittää – keskipalkka 2 400 e/kk

Lauantain valmistujaisjuhlien jälkeen 19-vuotias Leena Niemelä pääsee melkein heti tositoimiin.

– Aloitan nyt sopimusyrittäjänä Vaasassa sijaitsevassa kampaamossa. Olin opettajan kanssa jo syksyllä jutellut yrittäjyydestä ja minua alkoi kiinnostaa Label4-kampaamo Vaasassa. Olin siellä työharjoittelussa kuusi viikkoa ja juttelin omistajien kanssa ja pääsen kesällä sinne jatkamaan töitä, Niemelä iloitsee.

Opintojen aikana ajatus yrittäjäksi ryhtymisestä jännitti.

– Se tuntui tosi monimutkaiselta ja isolta asialta. Jännitti tosi paljon, mutta kampaamon työntekijät antoivat minulle harjoittelun aikana tosi hyvää tukea ja rohkaisua yrittäjyyteen. Siitä tuli tosi itsevarma olo, vaikka aluksi jännittikin.

Niemelä on nyt vakuuttunut, että yrittäjyys on hänelle oikea tie.

– Se tuntui mulle isolta askeleelta ja olen tosi iloinen, että päädyin tähän. Se tuntuu nyt oikealta valinnalta.

Laihialla asuva Niemelä lähti opiskelemaan parturi-kampaajaksi suoraan peruskoulusta. Hän innostui alasta katsomalla hiustenlaitto­videoita sosiaalisesta mediasta.

– Tykkäsin katsella kaikkia hiustenlaittovideoita ja näin somessa kampaamoiden hienoja hiustöitä, niin ala alkoi kiinnostaa. Laitoin myös siskon hiuksia ja tuli fiilis, että haluan oppia lisää.

Leena Niemelä osallistui keväällä Porin taitajakisaan ja ylsi kuudennelle sijalle. Kyseessä on Suomen suurin ammatillisen koulutuksen tapahtuma, jossa kilpaillaan ammattitaidon Suomen mestaruuksista.

Innostus ei hiipunut opintojen aikana, päinvastoin.

– Kyllä se on koko kolmen vuoden ajan tuntunut siltä, että tykkään tehdä tätä ja teen tästä ammatin.

Opinnot ammattiopistossa antoivat Niemelälle tarpeeksi eväitä tulevalle uralle.

– Opintojen aikana kävimme ensin perusasioita läpi, eli ensin opeteltiin hiusten­leikkausta ja sitten värjäyksiä. Opetus oli tosi hyvää ja opiskelu oli todella käytännönläheistä.

Parturi-kampaajan keskimääräinen kuukausipalkka on noin 2 400 euroa kuukaudessa. Oikotie.fi-sivustolla on avoinna noin 300 parturi-kampaajan paikkaa. Moni ammattiin valmistunut ryhtyy Niemelän tavoin yrittäjäksi.

Parturi-kampaajan ammatissa yhdistyy monta Niemelälle mielekästä asiaa.

– Olen tosi sosiaalinen. Rakastan sitä asiakaspalvelua, tykkään jutella ihmisille. Tässä työssä rakastan myös sitä luovuutta. Juuri se, että minun tekemä muutaman tunnin työ vaikuttaa toisen ihmisen mielentilaan monien viikkojen ajan. Siitä tulee hyvä mieli.

Niemelällä on jo mielessä, minkälaista alan työtä hän voisi tulevaisuudessa tehdä.

– Olisi tosi kiinnostavaa, jos pystyisi työn ohella tekemään kouluttajan töitä jollekin yritykselle.

Source Link is.fi