Banner Before Header

Lehti: Isä puukotti kahta lastaan ja heitti parvekkeelta – tämä Ruotsin järkyttävästä väkivallan­teosta tiedetään

RuotsISSa järkyttäneen väkivallanteon taustat alkavat valjeta. Ruotsin poliisi kertoi sunnuntaina, että kaksi vakavasti loukkaantunutta lasta löydettiin kerrostalon vierestä ja he olivat pudonneet korkealta. Ohikulkijat löysivät lapset maasta Tukholman esikaupunkialueella Hässelbyssä. Poliisi sai hälytyksen kello 21.46, ja lapset kiidätettiin sairaalaan ambulanssihelikopterilla.

Pian tarkentui, että lapset olivat pudonneet parvekkeelta. Lehtitietojen mukaan lapset olisi heitetty noin 15 metristä.

Lehtitietojen mukaan lapset olivat alle kymmenvuotiaita.

Maanantaiaamuna poliisi kertoi, että toinen lapsista kuoli yöllä saamiinsa vammoihin ja toisen vammat ovat hengenvaarallisia. Expressenin mukaan lapsista nuorempi kuoli.

Lasten vanhemmat on pidätetty ja heitä epäillään murhasta ja murhan yrityksestä, kertovat Aftonbladet ja Expressen. Noin 45-vuotiaan isän epäillään puukottaneen lapsiaan ja heittäneen heidät sitten parvekkeelta ja haavoittaneen myös itseään puukolla, Aftonbladet kertoo.

Poliisi ei ole vahvistanut, että pidätetyt nainen ja mies ovat juuri lasten vanhemmat, mutta poliisin mukaan he ovat olleet ”hyvin läheisiä lasten kanssa”. Ruotsalaislehtien tietojen mukaan kyseessä ovat vanhemmat.

Dagens Nyheterin mukaan poliisi otti heidät kiinni paikan päältä sunnuntai-iltana 40 minuuttia hälytyksen saamisesta. Molemmilla oli vammoja, ja he viettivät yön sairaalassa. Expressenin mukaan poliisi ei ole vielä pystynyt kuulemaan isää. Poliisi on kertonut SVT:lle aikovansa kuulla heitä maanantain aikana.

Kummallakaan vanhemmista ei ollut aiempia tuomioita. Dagens Nyheterin mukaan molemmille on määrätty julkinen oikeusavustaja.

Viranomaiset eivät kertoneet Dagens Nyheterille, oliko perhe sosiaalitoimen asiakas.

Naapurit kuvailevat Expressenille isää mukavaksi ihmiseksi, joka piti naapureilleen ovea auki. Samassa rapussa asuva mies kertoi kuulleensa ääniä asunnosta kello 21.30.

– Se kuulosti melulta, enemmänkin jonkin maahan putoamiselta kuin huudolta. En kuullut lasten huutavan. Mutta se oli hyvin lyhytkestoista, joten en ajatellut siitä paljon.

Keskiyöllä poliisi koputti hänen ovelleen ja kysyi, mitä hän oli kuullut.

– Perhe oli epätavallisen hiljainen. Aluksi luulin, että se oli tapahtunut korkeammalla, hän sanoi.

Erään Expressenin tavoittaman naapurin mukaan perhe oli äänekäs, ja hän oli viime kesänä valittanut heistä vuokranantajalle. Naapurin mukaan monet talon asukkaat eivät pystyneet nukkumaan asunnosta kantautuvan melun takia.

Naapuri kertoi kuulleensa asunnosta kiljumista ja itkua iltaviiden aikaan. Naapuri piti sitä tavallisena eikä reagoinut ääniin.

Järkyttyneet lähistön asukkaat ovat tuoneet kynttilöitä ja pehmoleluja talon pihalle.

Source Link is.fi