Banner Before Header

Lehtitiedot: Trump myy kuuluisan hotellinsa Valkoisen talon lähellä – nimi häviää katukuvasta

Wall Street Journalin mukaan hotellin oikeudet on ostamassa floridalainen CGI Merchant Group -sijoitusyhtiö, joka puolestaan neuvottelee Hilton-hotelliyhtiön kanssa uudesta sopimuksesta.

Hotelli liitettäisiin Waldorf Astoria -ketjuun, eli Trump katoaisi sen nimestä.

Trump Organisation ja CGI Merchant Group eivät ole vahvistaneet tietoja, mutta Trumpin yhtiön on tiedetty pyrkineen eroon hotellista.

Trumpin nimi katoaa katukuvasta hotellikaupan myötä.

Kauppahinnaksi kerrotaan noin 330 miljoonaa euroa.

Hotellirakennus on Valkoisen talo lähellä pääkaupungissa sijaitseva liittovaltion omistama vanha postitalo, johon Trump Organisation on saanut sadaksi vuodeksi liiketoimintaoikeudet.

Trump remontoi 120-vuotiaan postitalon hotelliksi, ja se avautui vuonna 2016.

Trump International sijaitsee Pennsylvania Avenuella, mutta sen sisäänkäynti siirrettiin sivukadulle, jotta se voitaisiin paremmin eristää mielenosoittajilta.

Trumpin valinta presidentiksi teki hotellista maamerkin ja lukuisten ristiriitojen kohteen.

Edustajainhuoneen valiokunnissa tutkitaan edelleen, oliko hotelli Trumpille yksi monista bisneksistä, jotka aiheuttivat eturistiriidan hänen toimiessaan presidenttinä. Hotellin ulkomaisilta valtuuskunnilta keräämät tuotot saattoivat rikkoa lakia lahjojen vastaanottamisesta presidenttinä.

Trumpin on myös jälkeenpäin todettu liioitelleen hotellista saatuja tuottoja. Hotellin sijainti teki siitä otollisen paikan mielenosoittajille Trumpin virkakaudella, minkä on arveltu vaikuttaneen sen imagoon ja bisnekseen.

Lue lisää: Donald Trumpin ökyhotelli ajautui keskelle syytöskohuja – IS vietti yön kullanhohtoisessa Trump Internationalissa

Source Link is.fi