Banner Before Header

Leijonat kiri 0–3:sta voittoon – sankarihyökkääjät latasivat TV5:llä teesit Suomen ihmenousulle

Savo oli sunnuntaina kiekkokaukalossa valttia.

Savolaiset Iiro Pakarinen ja Teemu Hartikainen olivat avainrooleissa, kun Suomi nousi kolmen maalin takaa-ajoasemasta voittoon olympiakiekon alkusarjan päätösottelussa Ruotsia vastaan.

Hartikainen aloitti Suomen takaa-ajon avausmaalilla kolmannen erän alussa ja Pakarisen kaksi maalia toi Suomen tasoihin.

– Pelattiin surkea toinen erä, oli paljon jäähyjä ja oli kylmä. Erätauolla energiajuomaa ja homma pakettiin, Hartikainen kertasi TV5:n haastattelussa.

– Kahdessa ensimmäisessä erässä en saanut yhtään kiekkoa ja pelitilannetta, sitten saatiin tilanne, maali ja kaikki alkoi kertautua. Ensin olet ihan jäässä toisen erän, sitten kolmannessa pelaat koko ajan, pitkiä vaihtoja ja tulee vain maaleja, Hartikainen arvioi.

Pakarinen oli tyly omassa analyysissään.

– Kaksi ensimmäistä erää oltiin aivan purjeessa, ei saatu omaa peliä käytiin. Toisella erätauolla käytiin asiaa läpi, pelattiin simppeliä peliä, mentiin syvällä, saatiin eka maali ja siitä se sitten lähti, Pakarinen analysoi.

– Kaksi erää oli itselläkin niin huonoa, että mietin vain, että menen maalille ja hakkaan sisään vaikka väkisin, Pakarinen kertasi omaa maaliaan.

Suomen huikean nousun sinetöi Harri Pesonen, joka laukoi voittomaalin jatkoajalla. Jatkoaikatappiokin olisi riittänyt suoraan puolivälieräpaikkaan, mutta nyt Suomi menee puolivälieriin lohkovoittajana.

– Tämä oli todella iso juttu. Nousu takaa antaa todella paljon uskoa, Pakarinen kommentoi.

– Tämä auttaa meitä varmasti. Tilanne oli 0–3 ja näytti, että joudutaan karsintapeliin ja nyt tilanne on näin, Hartikainen sanoi.

Source Link is.fi