Leijonat murskasi Norjan Joensuussa – MM-kotikisoihin hinkuva liigatähti takoi hirmutehot

MM-kotikisoihin valmistautuva Suomen jääkiekkomaajoukkue kohtasi torstaina Norjan Mehtimäen jäähallissa Joensuussa.

Leijonat voitti ottelun kolmannen erän maali-ilottelunsa jälkeen 6–2. Suomen tehomies oli neljä pistettä takonut hyökkääjä Jere Innala.

Vierasjoukkue meni avauserässä johtoon, kun Kristian Jakobsson laukoi ylivoimalla kiekon ohi Leijonien maalia vartioivan Juho Olkinuoran.

Suomi käytti pian oman ylivoimansa kuitenkin hyväkseen ja tasoitti pelin. Kapteeni Valtteri Filppula löysi Toni Rajalan, joka viimeisteli taitavasti suoraan syötöstä. Toisen syöttöpisteen maalista sai Innala.

Discoveryn asiantuntija Janne Pesonen ylisti konkarisentteri Filppulan, 38, oivallusta.

– Loistava esityö Filppulalta. Hän vielä katsoo tuossa ja odottaa, että syöttölinja aukeaa. Upea viimeistely Rajalalta, Pesonen sanoi.

Lue lisää: Leijonien MM-ryhmään liittyi joukko kovia nimiä – yksi SM-liigan tähti kieltäytyi kutsusta

Toisessa erässä Norja meni jälleen johtoon. Magnus Geheb karkasi läpiajoon alivoimalla laukoi kiekon ohi Olkinuoran.

Kolme minuuttia ennen erän loppua Leijona kiri jälleen rinnalle. Puolustaja Juuso Hietanen lähetti vihaisen laukauksen siniviivalta kohti Norjan maalia, kiekko osui matkalla Niko Ojamäkeen ja kimposi hänestä verkkoon.

Toisen erän lopussa Leijonien valmennusjohto sai huolia Hannes Björnisen loukkaannuttua. Kiekon kasvoihinsa saanut hyökkääjä poistui kaukalosta jääpussia päätään vasten pidellen.

Kolmannen erän alussa Leijonat juoni kaksi näyttävää osumaa pikavauhtia. Ensin onnistui Miro Aaltonen ylivoimalla Jere Innalan nappisyötön jälkeen. Sitten oli Jere Sallisen vuoro juhlia maalia. Innala kirjautti maaliin jälleen ykkössyötön.

Kymmenen minuuttia myöhemmin Leijonat iski jo illan viidennen osuman. Teemu Hartikainen lähetti maalin takaa nokkelan lättysyötön ja tutkapari Sakari Manninen osui.

Pari minuuttia ennen loppua Innala, 24, kaunisteli lukemat vielä 6–2:een. Maalista tullut tehopiste oli HIFK:n hyökkääjälle jo illan neljäs.

Discoveryn asiantuntija Pesonen näki Innalan antaneen Norja-ottelussa vahvan työnäytteen MM-kotikisoja ajatellen.

Innala oli mukana Leijonien MM-hopeaa voittaneessa ryhmässä viime keväänä.