Banner Before Header

Leijonatuomio: Naisleijonien varamaalivahti Meeri Räisänen joutui tulilinjalle – naureskeli itsekin

Mukana raadissa ovat toimittajat Teemu Suvinen, Sasha Huttunen ja Sami Hoffrén.

Teemu Suvinen

Illan sankari

Maalivahti Anni Keisala pelasi erinomaisesti ja antoi Suomelle mahdollisuuden kamppailla voitosta. Huokui varmuutta torjuntamoodiin päästyään. Voimaton USA:n maalien edessä.

Anni Keisala torjui 38 kertaa. Selän taakse livahti kolme kiekkoa.

Tämä toimi

Naisleijonat pelasi taktisesti erittäin kypsästi, siitä pisteet Juuso Toivolalle. Suomi palautteli kiekkoa alaspäin, piti sitä hallussaan ja sai näin ottelusta kovimman vauhdin tapettua. Ajoittain Naisleijonat pääsi kiekottelemalla hyökkäysalueellekin, mutta sitten ideat loppuivat kesken. USA hallitsi mutta ei niin selvästi kuin alkusarjassa.

Tämä meni pieleen

Michelle Karvisella oli erinomainen tilaisuus tehdä Naisleijonille pukukoppimaali avauserän lopulla ja antaa joukkueelleen sekä happea puolustustaisteluun että uskoa lähes mahdottomaan tehtävään. Kumpikaan laukauksista ei kuitenkaan noussut riittävästi Susanna Tapanin erinomaisen syötön jälkeen. Turhautuminen taisi purkautua, kun Karvinen löi mailansa rikki vaihtoaitiossa USA:n 2–0-maalin jälkeen. Lapa lensi aitiosta jäälle.

Lue lisää: Huomasitko tätä tv:ssä? Suomalaistähden pinna paloi täysin – näin hän selittää raivokohtaustaan

Tuus ny itte selittään…

Naisleijonien varamaalivahti Meeri Räisänen joutui jatkuvasti suomalaispelaajien tulilinjalle, kun nämä ampuivat kiekkoja omaan vaihtoaitioon. Räisänen naureskeli jo itsekin, kun kiekko toisen tai kolmannen kerran lyhyen ajan sisään oli osua häntä päähän.

Meeri Räisänen sai olla varuillaan vaihtoaitiossa.

Loppulause

Kunniakas taistelu, joka jättää happaman maun suuhun. Pienellä onnella ja huolellisemmalla viimeistelyllä ihme olisi voinut toteutua. Jäähykuri piti nyt hyvin, ja maalivahti tarjosi mahdollisuuden voittoon. Tällaisilla otteilla pronssiottelussa ei ole hätää, vaikkakin pelin luonne on erilainen.

Sasha Huttunen

Illan sankari

Hayley Scamurra löi naulan Naisleijonien arkkuun 3–0-maalillaan. On pakko ihailla amerikkalaisten maalineduspelin ohjaustaitoa. He osuvat kiekkoon. Aina. Scamurra teki liikkuvan maskin Anni Keisalalle ja ohjasi viivalta tulleen lämärin taitavasti Keisalan puikoista sisään.

Hayley Scamurra tuuletti taidokkaasti ohjaamaansa 3–0-maalia.

Tämä toimi

Keisala antoi Suomelle mahdollisuuden pelata voitosta. Hän torjui ottelun alkupuolella Amanda Kesselin läpiajon ja piti ottelun 0–0:ssa. Suomen viisikkopuolustus oli tiiviimpää kuin alkulohkossa. Pelättyä romahdusta ei nähty, vaan Suomi tarjosi kohtalaisen vastuksen.

Tämä meni vihkoon

Jos haluaa voittaa jättiläiset, pitää iskeä omista maalipaikoista. Michelle Karvisella oli tuhannen taalan paikka avauserän lopulla. Siitä 1–0-maali ja ottelun juoni olisi voinut olla hyvin erilainen. Ei ollut Karvisen päivä. Kiekko hukkui hänen jalkoihinsa juuri ennen USA:n toista maalia. Kiukku purkautui vaihtopenkillä.

Tästä olisi pitänyt tehdä! Michelle Karvinen ei saanut nostettua kiekkoa maaliin.

Tuus ny itte selittään…

Yhdysvaltojen avausmaalia edelsi tuomarivirhe. Tanja Niskanen sai kakkosen kampituksesta, vaikka USA:n pelaaja oli jo kaatunut omia aikojaan. Jäähyaitiossa Niskasta nauratti tuomaroinnin taso. USA iski ylivoimalla 1–0.

Loppulause

Ei mitään uutta naisten jääkiekossa. Kanada ja USA ovat finaalissa, Suomi pronssiottelussa. Naisleijonat saa yrittää revanssia Sveitsistä. Pronssi olisi joukkueelle kasvojenpesu kohujen ja vastoinkäymisten jälkeen, mutta maajoukkueen taustavoimat eivät selviä tästä kaudesta puhtain paperein.

Sami Hoffrén

Illan sankari

USA:n tähtihyökkääjä Hilary Knight kuuluu naislätkän suuriin hahmoihin. Välierässä Suomea vastaan Knight näytti jäätävää ratkaisuosaamistaan kihauttamalla 2–0-maalin. Knight, 32, nousi kaikkien aikojen toiseksi tehokkaimmaksi Yhdysvaltojen naispelaajaksi olympialaisissa.

Hilary Knight on naiskiekkoilun ikoneja.

Tämä toimi

Keisala kestää -fraasi toistui useaan otteeseen välierän aikana. Anni Keisala piti Naisleijonia pystyssä torjunnoillaan USA:n mankelissa. Naisleijonien pelirohkeus paineen alla oli hieman paremmalla tolalla verrattuna turnauksen avausotteluun, jossa USA määräsi tahdin alusta loppuun.

Tämä meni vihkoon

Päävalmentaja Juuso Toivola toivoi ennen ottelua, ettei Suomi joutuisi möyrimään pitkiä pätkiä puolustusalueellaan, mutta ottelusta tuli Suomelle odotetunlainen selviytymistaistelu. Suomella oli suuria vaikeuksia USA:n rivakkaa luistelu- ja syöttötempoa vastaan. Loppunumerot mairittelevat Naisleijonia.

Tuus ny itte selittään…

TV5:n lätkästudiossa todettiin avauserän(kin) lopulla, että Naisleijonien peli näyttää hyvältä. Toki makukysymyksiä, mutta aika erikoinen kommentti, sillä Suomi oli vain hetkeä aiemmin pitkän jakson pahasti köysissä. Miksi mustaa pitää väkisin maalata valkoiseksi löperöillä posikommenteilla?

Loppulause

Turnaus on edennyt tuttuja raiteita pitkin. USA ja Kanada pelaavat finaalissa, ja Suomi pelaa taas kerran pronssiottelussa. Naisleijonille ennakkoon budjetoitu olympiapronssi näyttää todennäköiseltä Sveitsiä vastaan.

Source Link is.fi