Banner Before Header

Leijonatuomio: Tämä oli Ruotsi-ottelun räikein tuomarivirhe – Leijonien hermot pettivät täysin

Mukana raadissa ovat toimittajat Teemu Suvinen, Sami Hoffrén ja Sasha Huttunen.

Teemu Suvinen

Illan sankari

Iiro Pakarinen on vahva jässikkä vääntämään maalin edessä ja siksi ansaitusti mukana Leijonien ylivoimassa. Nyt hän runnoi kaksi likaisen kaunista maalia ja sementoi roolinsa ylivoimaviisikossa. Pakarinen oli illan sankari, mutta erityismaininta Teemu Hartikaiselle (1+2).

Iiro Pakarinen naulasi kaksi maalia Ruotsin nuottaan.

Tämä toimi

Aikamoinen kolmas erä! Leijonat pesi kasvonsa upeasti kahden erän nöyryytyksen jälkeen. Leijonien ylivoima on vaarallista ja tehokasta. Se lupaa hyvää jatkopeleihin.

Tämä meni vihkoon

Leijonien pakka petti toisessa erässä yllättävällä tavalla. Tällaista on harvoin nähty Jukka Jalosen joukkueilta, jotka ovat kurinalaisuuden ja sitoutuneisuuden perikuvia. Joukkueessa on nyt viime vuosiin verrattuna muutamia tuoreita leijonakasvoja, tähtistatuksen pelaajia. Vaikuttaako se?

Tuus ny itte selittään…

Tuomarit kävivät vähän väliä katsomassa jäähytilanteita videolta. Surkea suuntaus, jos tuomarit turvautuvat näin helposti tallenteisiin. Olympiapeleissä on jo muutenkin valtava määrä mainoskatkoja, jotka rikkovat peliä. Eivätkö tuomarit enää luota lainkaan havaintoihinsa?

Loppulause

Olipahan kaksijakoinen ottelu. Leijonat oli kaksi erää sillassa ja pelasi tasaviisikoin käytännössä ilman maalipaikkoja. Kolmannessa erässä verkko alkoi sitten heilua. Ruotsi puolestaan suli. Upea nousu on joukkueelle valtava itseluottamusbuusti lopputurnausta ja kultamitalitavoitetta ajatellen. Leijonien menestyspolkuihin on usein kuulunut myös hetkellisiä notkahtamisia.

Leijonat juhli alkulohkon voittoa ja suoraa puolivälieräpaikkaa.

Sami Hoffrén

Illan sankari

Alkulohkossa Leijonien paras hyökkääjä oli Teemu Hartikainen, joka otti isoa roolia myös päätöserässä Ruotsia vastaan. Hartikaisen (1+2) raivoriistosta aiheutui Ruotsille jäähy, jonka aikana Hartikainen latasi takaa-ajon aloittaneen 1-3-kavennuksen. Hartikainen dominoi ykkössektoria jykevällä tyylillä.

Tämä toimi

Tasakentällisin Leijonat puolusti pääosin säntillisesti ja kurinalaisesti. Ruotsi ei saanut 5–5-pelissä rakennettua suorista hyökkäyksistä laatupaikkoja, vaan joutui turvautumaan paljon siirtokiekkoihin. Leijonat näytti kolmannessa erässä luonnetta ja sinnikkyyttä kipuamalla väkisin pelin päälle.

Tämä meni vihkoon

Moni asia. Ensinnäkin Leijonien hermokontrolli petti täydellisesti. Toisessa erässä leijonalauma ampui itseään jalkaan aivan älyttömillä jäähyillä. Leijonien hyökkäyspelaaminen tasakentällisin oli pitkään tukkoista puskemista Ruotsin harmonisesti liikkuvaa ohjauspeliä vastaan. Leijonien alivoimapeli vuoti.

Leijonat kävi kuumana. Jopa Sami Vatasella kiehahti.

Tus ny itte selittään…

Tuomarit vetivät vihkoon raskaasti. Avauserässä Miro Aaltonen passitettiin jäähyboksiin maalivahdin estämisestä. Naurettava tuomio, sillä Ruotsin puolustaja Oscar Fantenberg tuuppasi selästä Aaltosen päin maalivahtia. Markus Granlundin suihkukomennus toisessa erässä oli ottelun räikein tuomarivirhe.

Loppulause

Leijonat nousi köysistä sielukkaalla päätöserän pelaamisellaan suoraan puolivälieriin. Kokonaisuutena Ruotsi-ottelu oli hyvin kaksijakoinen esitys Leijonilta. Nousu 0–3-asemasta jatkoilla voittoon oli Leijonilta kivikova suoritus, mutta pelissä riittää vielä jumpattavaa ennen ensi viikon pudotuspelejä.

Sasha Huttunen

Illan sankari

Pohjois-Savon härät Teemu Hartikainen ja Iiro Pakarinen puskivat pelin väkisin tasoihin. Hartikainen (tehot 1+2) on Suomen tärkein pelaaja, mutta myös Pakarinen ansaitsee ylistystä. Hän ajoi maalille kuin höyryjuna ja punnersi kaksi maalia, joilla suora puolivälieräpaikka varmistui.

Tämä toimi

Jussi Olkinuora esitti tukun isoja patjatorjuntoja ja osoitti samalla, että Suomella on käytössään kaksi kuumaa maalivahtia. Kummalla tahansa, Olkinuoralla tai Harri Säterillä, voidaan mennä päätyyn asti. Veikkaan, että Jukka Jalosen valinta on Olkinuora.

Jussi Olkinuora venyi isoihin torjuntoihin.

Tämä meni vihkoon

Toinen erä oli katastrofi. Vahva tunnetila purkautui typerinä ylilyönteinä. Alivoiman rakenteet pettivät täysin. 0–3 tauluun. Kun Ruotsi määräsi tempoa, ei Suomi päässyt lainkaan maalipaikkoihin.

Tus ny itte selittään…

Penni ajatuksistasi, Magnus Hellberg. Tre Kronorin maalivahti näytti junalaiturille unohtuneelta lapselta, kun hän katseli ympärilleen suu auki Suomen voittomaalin jälkeen. Tuomareilta ei tullut enää apua.

Magnus Hellberg oli puulla päähän lyötynä ottelun jälkeen.

Loppulause

Leijonien niskaan on lyöty kultasuosikin paineet. Tie ei ole helppo, kuten Ruotsi-ottelu näytti. Oli oikeastaan sekä joukkueen että tarinan kannalta parempi, että Leijonat kävi jo lähes kanveesissa Ruotsin käsittelyssä. Luonne kasvaa, nahka parkkiintuu. On pakko parantaa!

Source Link is.fi