Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_afc817b16d7e904be4eb5c3c0561a47c, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Leijonien liigatähdillä armoton pelitahti – HIFK:n kapteeni paljasti kalorikulutuksen määrän: ”Saa syödä koko ajan” – Uutisalue

Leijonien liigatähdillä armoton pelitahti – HIFK:n kapteeni paljasti kalorikulutuksen määrän: ”Saa syödä koko ajan”

Lätkäkliseepankki on runsauden sarvi, josta löytyy fraasi tilanteeseen kuin tilanteeseen. Kovassa pelitahdissa hokijargonin taitaja turvautuu heittoon ”mieluummin sitä pelaa kuin harjoittelee”.

Neljä SM-liigapelaajaa pani fraasin todelliseen testiin maanantai-iltana Helsingin IFK:n ja Kouvolan KooKoon välisessä ottelussa.

HIFK:n riveistä Jere Innala, Teemu Tallberg ja Kasper Kotkansalo sekä KooKoon Heikki Liedes pelasivat kolmantena iltana putkeen. Nelikko edusti Leijonia viikonlopun Karjala-turnauksessa.

Kaksi ottelua kahteen iltaan on perussettiä jääkiekkoilijoille, mutta kolmen putki on harvinaista.

– Ihan hyvin kulki jalka. Ei ollut mitään ongelmia sen suhteen, KooKoon 5–2-vierasvoitossa tehot 1+1 iskenyt Liedes ilmoitti.

– En muista, että milloin olisin viimeksi pelannut kolme peliä putkeen, mutta aina kun lyö punaista päälle Nordiksella, se sytyttää. Sen takia on treenattu kesä hyvin. En halunnut huilata tätä ottelua, Tallberg sanoi.

Tallberg toki myönsi, että kova pelitahti tuntui hieman kropassa.

– Pitää muistaa vaan pelata fiksusti tietyissä tilanteissa, eikä ajaa tyhmänä vastaan tai vastaavaa. Pelien takia tätä ammattia tekee.

Reipastahtinen huippu-urheileminen vaatii kropalta paljon. Asianmukainen polttoaine korostuu, kun rasitus on kova.

– Saa syödä koko ajan ja tankata energiajuomia, mutta ei se sen ihmeellisempää ole. Pitää syödä fiksusti koko ajan. Riisiä, pastaa ja kanaa. Se mikä nyt kenellekin uppoaa. Lisäksi välipaloja, kuten banaania ja patukoita. Sillä jaksaa, Tallberg vakuutti.

Kuntoilua harrastavan ja työssä käyvän, 80-kiloisen miehen päivittäinen tarve on noin 3 000 kilokaloria. Tallbergin kokoisen 187-senttisen ja 91-kiloisen ammattipelaajan koneisto kaipaa pelipäivinä huomattavan määrän enemmän energiaa.

– Kun lähdetään lämmittelemään viiden aikaan ja loppuverryttely päättyy ysin aikaan, ottelutapahtuman aikana kulutus menee 3 000 kalorin paikkeille, Tallberg arvioi.

Tallbergin mukaan pelaajien vireystilaa ja energiatasoja seurataan tarkasti.

– Sykemittarit ovat peleissä päällä ja niitä tarkkaillaan. Joka aamu meillä on myös kyselylomake. Fysiikkavalmentaja katsoo rasitusta datan kautta, miten pelaaja palautuu vaihdoista ja peleistä.

Tallberg, 30, ja Liedes, 28, debytoivat maajoukkueessa lauantaina Tshekkiä vastaan. Molemmat esiintyivät edukseen myös turnauksen päätösottelussa Ruotsia vastaan.

Uran ensimmäinen EHT-turnaus antoi paljon oppia sekä virtaa jatkoon.

– Se oli itselleni itseluottamusboosti, kun pystyin pelaamaan hyvällä tasolla. Se tuo uskoa omaan tekemiseen, summasi Liedes.

Heikki Liedes viimeisteli Suomen ainoan maalin sunnuntaina Ruotsia vastaan.

– Oli hienoa pukea leijonapaita päälle. Turnauksessa näki, missä Euroopan huipputaso menee. Kamppailu ja tempo ovat noissa peleissä kovempaa, Tallberg komppasi.

– Yritän tuoda sitä samaa HIFK:ssa peleihin ja treeneihin, ettei mene sieltä mistä aita on matalin. Sitä kautta jokainen jengissä kehittyy.

Karjala-turnauksessa pelanneet olivat näkyvästi esillä maanantaina Nordenskiöldinkadun jäähallissa.

KooKoon kultakypärä Liedes iski päätöserässä maalinedustalta jo kauden 12. maalinsa.

Leijonien ykkösketjussa kaikki turnauksen kolme ottelua pelannut Innala täräytti kauden viidennen maalinsa avauserässä ylivoimalla. Innala pelasi neljännen ottelunsa viiteen päivään, mutta tätä oli vaikea uskoa. Vikkeläjalkainen hyökkääjä oli Liedeksen ohella ottelun parhaimmistoa.

Maajoukkuetauon jälkeinen ottelu oli viihdyttävä näytelmä. Suurin osa pelaajista sai ladata akkuja maajoukkuetauon aikana, mikä näkyi kaukalossa kovana intensiteettinä.

KooKoo oli avausvitosen aikana helisemässä punaisen pyörremyrskyn keskellä, mutta Olli Salon valmentama kouvolalaisjoukkue näytti, miksi se on sarjan kärkikahinoissa.

– Paransimme ottelun edetessä. Tänään olimme tehokkaita maalipaikoissa. Siinä olivat voiton avaimet, Liedes niputti.

Voiton myötä KooKoo nousi sarjan ykköspaikalle kolme ottelua vähemmän pelanneen Ilveksen edelle.

HIFK:n ja KooKoon maajoukkuepelaajat saavat ottaa hieman ansaittua happea, sillä molemmat joukkueet pelaavat seuraavan kerran vasta lauantaina. HIFK kohtaa vieraissa SaiPan. KooKoo isännöi Jukureita.

Source Link is.fi