Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_ced51fa7b12c6454b09dc984d6c440d1, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Leppävirran lentokone palasi ryminällä huipputasolleen – ”Hattu päästä” – Uutisalue

Leppävirran lentokone palasi ryminällä huipputasolleen – ”Hattu päästä”

Next Direction is back!

Näin voitiin todeta, kun Leppävirran 9-vuotias huippuruuna innostui pistelemään parastaan Killerin Eliitissä lauantaina.

SE-ruunalta ja kaksinkertaiselta Suomen mestarilta oli nähty keväältä joitakin hyviä juoksuja, mutta se oli ollut useamman kerran myös pettymys.

Timo Hulkkosen valmentama Next Directionin loputkin talvikarstat olivat lähteneet, sillä se jyräsi Jyväskylän vauhtijuoksussa johtaneen Global Withdrawlin rinnalta väsymättä voittoon uudella kilpailuennätyksellä 10,5/1640a metriä.

Taustavoimien ennakkotaktiikkana oli kova matkavauhti, jota ohjastaja Hannu Torvinen toteutti täydellisesti. Kierros paineltiin 10,5-kyytiä, jonka Next Direction jaksoi säilyttää perille asti.

Global Withdrawl taisteli myös rehdisti ja oli selvä kakkonen ennen viimeiseltä sijalta hyvin kirinyttä Kurri Jari Bokoa.

– Ei tunnu pahalta. Enemmän on koettu huonoja päiviä kuin tällaisia, Hulkkonen vastasi ratahaastattelijan uteluihin tunteistaan seremoniapaikalla.

Valmentaja kertoi, että heikko viime kilpailu viikko sitten Kajaanissa ajoi hänet muutoksiin Eliittiä varten.

Next Direction tähtää St. Micheliin, jossa se juoksi SE-ajan 08,9a kaksi vuotta sitten.

– Kaikki tehtiin, mitä voitiin, jotta tällainen suoritus tulisi. Kajaanin flopin jälkeen hevonen oli saatava paremmaksi. Sen kengitystä ja silmälappuja muutettiin.

– Suurin ero oli kuitenkin ehkä siinä, että Next Directionilla ajettiin tänään koko matka reipasta vauhtia, Hulkkonen painotti.

Hulkkosen suojatti saisi varmasti Eliitin huippujuoksunsa perustella kutsun viikon päästä ravattavaan Kymi GP:hen, mutta siihen ruuna ei ole hänen mukaansa osallistumassa.

– Kovia lähtöjä ei voi aina ajaa, vaan hevoselle on annettava vähän armoakin. St. Michel -ajo ensi kuussa on varmaan kauden päätähtäimemme, omistaja tuumaili.

Ohjastaja suitsutti aiheesta Killerjärven uutta rataennätyshevosta.

– Next Direction oli tänään tosi menollaan ja latautunut. Kun tulimme maalisuoralle, sillä tuntui olevan vielä jonkin verran varaa ja se hoiti sen jälkeen hommansa itse. Ruuna meni tarvittavan verran ohi kaverista, Torvinen sanoi.

– Hattu päästä hevoselle, joka vielä tämän ikäisenä pystyy kilpailemaan tällä tasolla.

Next Direction kuittasi huippusuorituksestaan 20 000 euroa.

Myös kummankin sukupuolen ykköstason suomenhevosille oli lauantaina omat lähtönsä, Killerin Kimarat, joista ei väriä puuttunut.

Tammojen Kimarassa juoksumatka oli puoli kierrosta pitempi kuin oriitten ja ruunien kisassa eli 2640 metriä.

Lähdössä jysähti hirmuinen totopommi, kun vain 0,3 prosenttia Toto75-pelissä rastittu Hyvännäköinen kurotti viimeiseltä sijalta maalilinjalle ensimmäisenä. Juha Utalan ajokin kanssa tiukimmin voitosta väänsivät N.P. Liitotähti ja Lakan Leija.

Liisan Tulilinnun pitämä reipas tempo auttoi takana juosseita. Hallitsevan ravikuningattaren Suven Sametin kohtaloksi koitui pussiin jääminen.

Valmentaja ei myöskään uskaltanut odottaa voittoa Hyvännäköiseltä.

– Ihan kärkisija oli yllätys, mutta kova alkuvauhti jelppasi, ja myös pitkä matka oli puolellamme. Hyvännäköinen ei ole kauhean nopea, minkä takia jäimme alussa hännille. Matkalla ajattelin, että kuinkakohan meidän käy, mutta selät vetivät hyvin, ja tamma puristaa aina hyvin maaliin asti, Utala sanoi.

Utalan 11-vuotiaan suojatin tähtäimessä on tänä vuonna ensimmäistä kertaa kuningatarkilpailu. Sen hyvä fysiikka on valtti vaativassa kolmen lähdön savotassa.

– Kovat lähdöt ovat tuoneet sitkeyttä tamman tekemiseen, Utala huomautti.

Parvelan Retu tuli loppumetreillä sisärataa pitkin uudelleen ohi Evartista.

Oriiden ja ruunien kilpailussa nähtiin tapahtumia enemmän kuin laki salli, ja erikoisin episodi vielä aivan viime metreillä.

Keulapaikka vaihtui tiuhaan, kunnes jättisuosikki Parvelan Retu marssi sinne kierros ennen ennen maalia. Parvelan Retulle vetotyöt luovuttanut ravikuningas Evartti syöksyi maalisuoran hurjalla spurtilla hiukan yllättäen jo kärkeen ja näytti voittajalta.

Sisukas Hannu Torvisen ajokki tuli kuitenkin uudelleen ja käänsi värikkään taiston vielä edukseen.

Molemmat huippuoriit saivat suorituksestaan kiitettävän arvosanan. Petri Laineen tallin Parvelan Retun voittoaika 2140 metrin ryhmäajossa oli 22,3a, joka merkattiin myös Evartille.

Voittajan rinnalla päätöslenkin taivaltanut Vixeli sinnitteli alle 1.20-vauhtisessa lopetuksessa selvän välimatkan päässä päälauman parhaaksi.

Ravien toiseksi suurin palkinto maksettiin 4-vuotaiden suomenhevosten SHKL Cupin loppukilpailussa. 10 000 euron ykkösrahat rohmusi Topin Muisto.

Pienen, mutta pippurisen huipputamman Topin Mustan esikoinen johti ykkösnumerollaan juoksua jokaisen metrin.

Teemu Okkolin ajoi 4-vuotiaalla Topin Muistolla 10 000 euron arvoisen voiton.

Peräti 60 metrin takamatkalta startannut Lipassi nousi uhkaamaan Teemu Okkolinin ajamaa voittajaa, mutta liika yrittäminen johti laukkaan, kun se ei päässyt ohitse ja se menetti 5 000 euron kakkosrahat hylkäykseen.

Lipassin hypyn jälkeen toinen sija meni täpärästi voittajan perässä taivaltaneelle Ilon Viestille ennen toisen radan letkaa johtanutta Werttiä.

– Topin Muisto on tosi nopea heti ensimmäisillä askelillaan ja sai pidettyä helposti keulat. Lipassi pyrki lopussa kupeellemme, mutta kun käänsin oriin kärryillä tänään ensimmäisen kerran piiskan eteenpäin ja annoin lopussa pienen merkin, se vastasi siihen tosi hyvin. Ei voi olla kuin tyytyväinen hevoseen, Okkolin iloitsi.

Okkolin kertoi, että kun hän näki Topin Muiston ensimmäisen kerran pari vuotta sitten Lassi Okkolinin hevosten luona, se näytti tosi juoksijalta.

– Kysyin silloin varsan hintaa, mutta Lassi vastasi, ettei se ole oikein myytävänä. Sanoin, että soita ihmeessä minulle, jos hevonen on myöhemmin myynnissä, ja nyt Topin Muisto on meillä. Heti koelähdössä siitä jäi hyvä kuva, Okkolin kehui kolmannen kilpailunsa juossutta lahjakkuutta, jonka omistajajoukkoon hän itsekin kuuluu.

Lämminveristen kakkossarjan suosikki Showtimejackflower oli kuin varjo viimekertaisesta ennätysjuoksustaan ja taipui piikkipaikalta jo loppukaarteessa. Sen rinnalla taivaltanut Bag’s Simoni jatkoi sen sijaan vielä vahvaa menoaan, kunnes päätössatasella senkin voimat jo ehtyivät ymmärrettävästi.

Voittoon kirmasi hyytyneen keulavaljakon takaa maalisuoran alussa sisäkentän open stretchille puikkaamaan päässyt No Limit Royalty. Jarno Kauhasen treenaaman ruunan voittotulos 11,6a sivusi sen ennätystä. Piteraq kiri ulkokautta kakkoseksi.

T75-voittoihin ravasivat myös Suvelan Rinssi ja Bridge Commander.

Kovissa ikäluokkalähdöissä koko ikänsä juosseen Suvelan Rinssin alkukauden startteja olivat sotkeneet monesti laukat, mutta tällä kertaa Okkolinin valmennettava malttoi mielensä ja sai ansaitun onnistumisen komealla pitkällä kirillään.

Juho Ihamuotilan tallin Bridge Commanderille voittaminen on sen sijaan ollut hyvin tuttua tänä vuonna. Selvällä erolla keulapaikalta tullut ykkössija oli väsymättömälle menijälle jo kauden kuudes ja viides putkeen.

Oikea Toto75-rivi, Jyväskylä 11.6.

Toto75-1: 1 No Limit Royalty

Toto75-2: 5 Hyvännäköinen

Toto75-3: 11 Parvelan Retu

Toto75-4: 9 Suvelan Rinssi

Toto75-5: 13 Bridge Commander

Toto75-6: 1 Topin Muisto

Toto75-7: 5 Next Direction

Seitsemän oikein -voitto-osuus 7449 euroa. Kuusi oikein 13,45 euroa. Viisi oikein ei voitto-osuutta.

Source Link is.fi