Banner Before Header

Lewis Hamilton moittii Valtteri Bottasta

Meksikon GP meni pahasti mönkään Valtteri Bottakselta. Kaiken kukkuraksi suomalaiskuljettaja sai kritiikkiä toimistaan Mercedes-tallitoveriltaan Lewis Hamiltonilta.

Paalupaikalta matkaan lähtenyt Bottas putosi ensimmäisen kierroksen kolarin takia joukon viimeiseksi. Useasti varikolla käynyt Bottas oli lopulta 15:s.

Red Bull -kuljettaja Max Verstappen nappasi kisan kärkipaikan jo ensimmäisessä mutkassa. Hollantilainen sai imuavun lähtökiihdytyksessä Bottaksen autosta, ja ohitti sekä Bottaksen että Hamiltonin.

Bottas törmäsi McLaren-kuljettaja Daniel Ricciardon kanssa ja MM-tittelitaistossa Verstappenin kera oleva Hamilton jumittui hollantilaistähden taakse.

– Olin kuvitellut sen toisin – niin että Valtteri olisi ehkä saanut paremman lähdön ja olisin saanut häneltä vetoapua. Mutta kävikin niin, että olin hänen rinnallaan, mikä oli sinällään hyvä juttu. Sitten vain peitin omaa puoltani radasta varmistaen, että kukaan ei pääse sisäpuolelleni. Ajattelin, että Valtteri tekee samoin, mutta hän jättikin oven auki Maxille. Max teki upeaa työtä mutkan jarrutuksessa ja koska minä olin sisäpuolella ja radan likaisemmalla osalla, minulle ei jäänyt toivoa, Hamilton tilitti Racefans-sivuston mukaan.

Hamilton totesi, että yksin Red Bull -kuljettajia vastaan taisteleminen oli vaikeaa. Hän myös mainitsi, että Bottaksen kolarointi avasi paljon paremmat mahdollisuudet kilpailijatallin taktikoinnille.

Verstappen kasvatti GP-voitolla MM-pistejohtoaan, Hamilton oli lopulta kisan toinen ja Verstappenin tallitoveri Sergio Perez kolmas.

Mercedes-tallin pomo Toto Wolff antoi samansuuntaisia kommentteja lähdön jälkeisestä tilanteesta kuin Hamilton. Wolff ei ollut myöskään tyytyväinen Bottakseen.