Lewis Hamilton päätti kilpailun käsittämättömissä kivuissa – kertoi nyt tarkemmin tilanteestaan

Mercedeksen Lewis Hamiltonin lähtökohdat formula ykkösten Azerbaidzhanin osakilpailuun eivät olleet parhaat mahdolliset. Brittikuski valitteli lauantain harjoituksissa autonsa huonoa pitoa ja paljasti pomppivan kyydin aiheuttavan hänelle selkäkipuja.

Seitsenkertainen maailmanmestari kertoi kipujen äityneen perjantain harjoituksissa niin pahoiksi, että hän joutui keskeyttämään ajamisen kokonaan.

Lue lisää: Lewis Hamiltonin ongelmat paisuvat – paljasti uuden ikävän riesan

Sunnuntain kilpailussa tilanne ei ollut yhtään parempi.

Hamilton ilmoitti jo kisan puolivälin jälkeen tiimilleen kärsivänsä kovista kivuista. Britti sinnitteli kuitenkin loppuun asti ja ylitti maaliviivan neljäntenä, 26 sekuntia tiimikaverinsa George Russellin perässä.

37-vuotias Hamilton oli varikolla silminnähden tuskainen. Hänet autettiin ulos autosta, minkä jälkeen hän käveli sisään pilttuuseen selkäänsä pidellen.

Kilpailun jälkeisessä haastattelussa Hamilton kuvaili kokemusta elämänsä kauheimmaksi.

– Se oli kivuliain kilpailu, jonka olen ajanut. Vaikein kokemani kilpailu, Racefans-sivusto kertoo Hamiltonin todenneen.

Mercedeksen tähtikuski vaikutti olevan kypsä autonsa toistuviin ongelmiin.

– En halua tuota pomppimista enää toiste. Teen mitä tahansa, että vältyn siltä.

Pomppiva kyyti ei tehnyt pahaa ainoastaan Hamiltonin selälle, vaan se oli kuskin mukaan myös todellinen turvallisuusongelma

– Auto pomppi älyttömän paljon. Meinasin törmätä monta kertaa seinään sen takia.

Samaan hengenvetoon Hamilton kertoi, ettei hänen tallikaverinsa Russell kärsi ongelmasta samoissa määrin.

Toto Wolff on pahoillaan Lewis Hamiltonin vaikeasta tilanteesta.

Myös Mercedeksen johto tiedostaa Hamiltonin ongelman. Kilpailun jälkeen tallipäällikkö Toto Wolff pahoitteli tilannetta tuskastuneelle Hamiltonille tiimiradion välityksellä, kertoo PlanetF1-sivusto.

– Lewis, me kaikki tiedämme, että joudut ajamaan tällä hetkellä paskalaatikkoa. Olen pahoillani selästäsi, Wolff viestitti ja jatkoi:

– Me selvitämme asian. Hyvin ajettu.

Hamiltonin olosuhteisiin nähden hieno suoritus noteerattiin myös kotikatsomoissa ja hänet nimettiin Azerbaidzhanin GP:n parhaaksi kuljettajaksi.

Source Link is.fi