Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_6d30a96d5702657564eab54db0d6a1d5, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Lewis Hamiltonilta uskomaton nousu voittoon – Max Verstappenin liike puhutti kaksintaistelussa – Uutisalue

Mercedeksen Lewis Hamilton näytti ylivoimaista vauhtiaan Brasilian GP:ssä sunnuntaina ja voitti Red Bullin Max Verstappenin yli kymmenen sekunnin erolla.

– Olen kiitollinen uskomattomasta tuesta, jota olen saanut viikonlopun aikana. Mikä kisa tämä olikaan. Joukkue ja Valtteri tekivät hienoa työtä, Hamilton iloitsi kilpailu jälkeen.

– Yritin kaikkeni. Tämä oli hauskaa, mutta emme vain olleet tarpeeksi nopeita, Verstappen puolestaan harmitteli.

Valtteri Bottas menetti kärkipaikan lähdössä ja oli lopulta kolmas. Hän jäi Verstappenista kolmen sekunnin päähän.

– Olen pettynyt lähtöön ja ensimmäiseen kierrokseen. Lopussa vauhti oli ihan ok, Bottas kommentoi ratahaastattelussa.

Bottas kritisoi kilpailun aikana tiimiradiossa Mercedeksen kahden pysähdyksen taktiikkaa. Bottaksen mukaan Mercedes olisi voinut saada kaksoisvoiton yhdellä pysähdyksellä.

– Olisimme voineet ajaa kisan läpi helposti yhdellä stopilla, mutta talli päätti pysähtyä kahdesti. Olen kuitenkin iloinen, että saimme enemmän pisteitä kuin Red Bull, Bottas kommentoi.

Hamilton starttasi viiden lähtöruudun rangaistuksen takia kymmenenneltä sijalta, mutta nousi peräti kolmanneksi jo viiden ensimmäisen kierroksen aikana. Tämän jälkeen Hamilton ohitti myös Sergio Perezin kierroksella 19, ja pääsi taistelemaan kilpailun voitosta Verstappenin kanssa.

Hamiltonin ja Verstappenin voittokamppailussa riitti draamaa. Hamilton oli ohittaa Verstappenin jo kierroksella 48, mutta hollantilainen muutti ajolinjaansa ja ajatti brittitähden ulos radalta.

Tilannetta tutkittiin myös tuomaristossa, mutta lopulta kamppailu tulkittiin normaaliksi kilvanajoksi. Myöhemmin britti ohitti hollantilaisen kuitenkin selvästi, ja karkasi maisemaan.

Bottas pettyi lähtöönsä

Verstappen sai hyvän lähdön, ja nousi ensimmäiseen mutkaan kärkipaikelle. Toiseen mutkaan ajettaessa Verstappen ajatti Bottaksen hieman ulos radalta, minkä jälkeen suomalainen myös menetti toisen sijansa Perezille ajovirheen seurauksena.

Bottas pääsi lopulta varikolle virtuaalisen turva-auton aikana, ja nousi siten kilpailussa kolmannelle sijalle.

Kimi Räikkönen lähti kilpailuun varikolta, sillä hänen autonsa takasiipeä säädettiin lauantain sprinttikilpailun jälkeen. Räikkönen pystyi kuitenkin parantamaan asemiaan, ja oli lopulta 12:s.

Hamilton kavensi voittonsa ansiosta eron MM-sarjassa 14 pisteeseen. Bottas on sarjassa kolmantena. Hän johtaa Pereziä 25 pisteellä.

– Meillä on edelleen ihan hyvä etumatka, joten tänään oli kyse vahinkojen minimoimisesta. Olen varma, että olemme vahvempia seuraavissa kilpailuissa, Verstappen lisäsi.