Banner Before Header

Liekkihelvetti pääsi valloilleen joulu­kuusesta, ja 12 ihmistä kuoli – ”Meille jäävät jäljelle vain 5-vuotiaan lapsen sanat”

Yhdysvalloissa Philadelphian tuhoisan kerrostalopalon syyksi on varmistumassa tuleen sytytetty joulukuusi, kertovat viranomaiset.

Palossa kuoli 12 ihmistä, mukaan lukien kahdeksan lasta.

Tutkinnan alustavien tulosten mukaan rakennuksesta löytyi seitsemän palovaroitinta, joista vain yksi hälytti palon levitessä.

– Uskomme 99–100 prosentin varmuudella, että tässä palossa ensimmäinen palamaan syttynyt kohde oli joulukuusi, Philadelphian palopäällikkö Adam Thiel sanoi tiistain tiedotustilaisuudessa.

Hänen mukaansa kuusen läheltä toisesta kerroksesta löytyi sytytin. Ainoa kerroksessa ollut henkilö oli 5-vuotias poika, joka oli toinen palossa selvinneistä.

– Meille jäävät jäljelle vain tuon 5-vuotiaan lapsen, tuon traumatisoituneen 5-vuotiaan lapsen sanat, jotka voivat auttaa ymmärtämään, kuinka sytytin ja puu päätyivät yhteen traagisin seurauksin.

Palomiehet työskentelevät palopaikalla 5. tammikuuta.

Paikallisen median tietojen mukaan poika on kertonut poliisille leikkineensä sytyttimen kanssa, kun palo sai alkunsa.

Palolaitoksen mukaan palo ei olisi syttynyt ilman jonkinlaista ihmisen toimintaa.

Palo syttyi viime keskiviikkona noin kello 6.30 kolmikerroksisen talon toisessa kerroksessa Fairmontin kaupunginosassa.

Paloviranomaisten mukaan rakennus oli tarkoitettu kahdelle perheelle, mutta siellä asui yli 20 henkilöä.

Viime sunnuntaina New Yorkin Bronxissa syttyi tuhoisa tulipalo, jossa sai surmansa 17 ihmistä. Kuolleiden joukossa oli kahdeksan lasta.

Kuvassa kadulle jätetty ruusu.

Lähde: Reuters

Source Link is.fi