Lilja, 9, kertoo, millaista oli ojentaa kukat kuningattarelle ja rouva Haukiolle – yksi seikka tilaisuudessa sai vanhemmat yllättymään

Suomen presidenttipari, presidentti Sauli Niinistö ja rouva Jenni Haukio sekä Ruotsin kuninkaallispari, kuningas Kaarle XVI Kustaa ja kuningatar Silvia ovat Ahvenanmaalla juhlistamassa alueen 100-vuotista itsehallintoa ja demilitarisoitua asemaa.

Presidentti- ja kuninkaallispari osallistuivat myös Ahvenanmaan maakuntapäivien juhlallisuuksiin Maarianhaminassa Julius Sundblomin patsaan edustalla.

Maakuntapäivien juhlallisuuksissa 9-vuotiaalla Lilja Linnanlehdolla oli tärkeä tehtävä: hän pääsi kukittamaan rouva Jenni Haukion sekä kuningatar Silvian.

Hän ojensi kauniit kukkakimput mallikkaasti kunniavieraille.

9-vuotias Lilja sai tärkeän tehtävän, kun hän antoi rouva Jenni Haukiolle ja kuningatar Silvialle kukkakimput.

Rouva Jenni Haukio kiitti Lilja-tyttöä.

Lilja kuvaili IS:lle tunnelmiaan kukittamisen jälkeen. Kyseessä oli ensimmäinen kerta, kun Lilja pääsi tapaamaan kuninkaallisia.

– Se oli jännittävää, reipas Lilja hymyili.

Liljan vanhemmat Jenny ja Markus Linnanlehto olivat seuraamassa ikimuistoista hetkeä. Heidän mukaansa kukittaminen tarjoutui heidän maakuntapäivillä työskentelevän tuttunsa kautta.

He eivät osanneet odottaa, että luvassa olisi niinkin suuri spektaakkeli. Paikalla oli jopa yli tuhatpäinen yleisö.

– Emme osanneet aavistaa miten suuri tapahtuma tästä tulee. Kiva yllätys, Jenny Linnanlehto sanoi.

– Tämä koko vuosihan on ollut juhlavuotta, mutta tänään se huipentui, hän jatkoi.

Myös Liljan isosisko on saanut suuren kunnian.

– Hän pääsi ojentamaan taulun presidentti Niinistölle Lumparlandin kirkossa. Että tällaista näköjään tässä perhepiirissä, ylpeä isä kuvaili.

Source Link is.fi