Banner Before Header

Lissabon tarjoaa maksuttoman bussikyydin eläkeläisille ja nuorille asukkailleen – joukkoliikenne on jo maksutonta Tallinnassa ja Luxembourgissa

Lissabon yrittää saada ihmisiä joukkoliikenteen asiakkaiksi tarjoamalla maksuttoman matkustamisen senioreille, opiskelijoille ja nuorille.

Portugalin pääkaupungissa asuu noin puoli miljoonaa ihmistä.

– Tämä on historiallinen hetki. On tärkeää, että Lissabon nousee ilmastonmuutoksen vastaisessa taistelussa mestareiden liigaan, Pormestari Carlos Moedas sanoi sanoi sen jälkeen kun kaupunginhallitus oli päättänyt asiasta yksimielisesti.

Moedas sanoi ottavansa mallia muista eurooppalaisista kaupungeista.

Tallinnassa joukkoliikenne on ollut maksutonta kaupungin asukkaille tammikuusta 2013 alkaen.

Luxembourgissa joukkoliikenne on maksutonta koko maassa niin asukkaille kuin matkailijoillekin. Malta seuraa Luxembourgin esimerkkiä tämän vuoden lokakuussa.

Lontoossa puolestaan joukkoliikenne on maksutonta lapsille ja eläkeläisille.

Lissabonissa ilmaismatkat metroissa, busseissa ja useilla raidelinjoilla koskevat alle 18-vuotiaita, alle 23-vuotiaita opiskelijoita ja yli 65-vuotiaita.

Uusi käytäntö maksaa arviolta 15 miljoonaa euroa. Ilmaismatkojen on määrä alkaa kesällä.

Moedas toivoo, että muut Portugalin kaupungit seuraavat perässä. Hänen mukaansa joukkoliikenteen muuttaminen maksuttomaksi auttaa erityisesti korkeista polttoainehinnoista kärsiviä vähävaraisia.

Source Link yle.fi