Banner Before Header

Liukastumisista haetaan yhä useammin korvauksia – ”Ihmisistä on tullut entistä tietoisempia omista oikeuksistaan”

Liukastumisten aiheuttamista vahingoista haetaan aiempaa useammin korvauksia.

Vakuutusyhtiö Lähi-Tapiolan vahinkotilastojen mukaan pihoilla, kulkuväylillä ja muilla alueilla sattuneet liukastumisvahingot ovat kaksinkertaistuneet kymmenessä vuodessa.

Samaan aikaan keskimääräinen korvaussumma on kuitenkin pienentynyt noin tuhannella eurolla, mikä viittaa siihen, että entistä pienemmistä vahingoista haetaan korvauksia.

– Ihmisistä on tullut entistä tietoisempia omista oikeuksistaan ja korvauksia osataan nykyään hakea enemmän siltä, joka on vastuussa alueen kunnossapidosta, kertoo tiedotteessa Markus Kääriäinen, joka vastaa Lähi-Tapiolassa yritysten omaisuuden ja toiminnan korvauksista.

Yritys on velvollinen huolehtimaan vastuullaan olevan alueen kunnossapidosta. Jos alueella sattuu tapaturma, yritys voi joutua maksamaan korvauksia.

Lähi-Tapiolan mukaan entistä useampi suuntaa nykyään kaatumisen jälkeen yksityislääkärille, kun aiemmin terveyskeskus oli tavallisempi osoite.

– Keskimäärin yhden vahingon kohdalla puhutaan muutamista tuhansista euroista. Ne koituvat vahingosta vastuussa olevan maksettaviksi, ellei hänellä ole niitä kattavaa vakuutusta, Kääriäinen sanoo.

Liukastumisvahinkoja ei satu pelkästään talvisin eikä vain ulkona, vaan niitä voi sattua vaikkapa kaupassa. Kääriäisen mukaan kauppa voi joutua vastuuseen esimerkiksi silloin, jos asiakas liukastuu hedelmäosaston lattialle pudonneeseen hedelmään ja satuttaa itsensä.

Vakuutusyhtiössä selvitetään ennen korvausten maksamista, onko esimerkiksi taloyhtiö laiminlyönyt kunnossapitoa. Jos piha on aurattu lumesta ja hiekoitettu tai katolta putoavista lumista on varoitettu eristävin puomein, korvausvastuuta ei synny.

Source Link is.fi