Banner Before Header

Liverpool hukkasi kahden maalin johdon! Chelsea kiri upeasti jännitys­näytelmässä

Valioliigan kärkiottelussa Chelsea ja Liverpool päättyi 2–2-tasapeliin.

Huippuottelu sai sähköisen alun. Jo yhdeksännellä minuutilla Sadio Mané iski vierasjoukkueen johtoon. Mané pääsi iskemään, kun Chelsean puolustaja Trevoh Chalobah epäonnistui purkupuskussaan, ja se päätyi suoraan punapaidoille.

Reilua varttia myöhemmin Chelsean työ alkoi näyttää mahdottomalta. Mohamed Salah tuplasi Liverpoolin johdon upean harhauttelun jälkeen.

Isäntäjoukkue selvisi säikähdyksellä jakson puolivälissä, kun Mason Mountin kova taklaus meni videotuomarin tarkasteluun. Hän ei saanut tilanteesta kuitenkaan punaista korttia.

Liverpool alkoi jo odotella taukoa, ja Chelsea pääsi iskemään. Ensin 42. minuutilla Mateo Kovacic iski purkupallon suoraan ilmasta upeassa kaaressa Liverpoolin maaliin. Alissonia maalilla tuurannut irlantilainen Caoimhin Kelleher oli täysin voimaton.

Lisäajalla tuli vielä tasoitus. Christian Pulisic hallitsi N’Golo Kantén syötön ja nosti tyylillä ohi Kelleherin.

Vielä aivan jakson lopussa Mountille aukesi loistopaikka viedä Chelsea johtoon, mutta hänen ohjauksensa meni niukasti ohi.

Ottelun toinen jakso oli tapahtumarikas, mutta lisäosumia ei nähty.

Kokonaisuutena parhaat paikat maalittomalla toisella jaksolla loi Chelsea. Kelleher torppasi upeasti Marcos Alonson yrityksen jakson alkupuolella. Myös Pulisic pääsi yrittämään uudelleen maalintekoa, tuloksetta.

Jakson loppupuolella vielä saksalaispuolustaja Antonio Rüdiger pääsi kokeilemaan maalintekoa, muttei onnistunut.

Nousu tasapeliin tuntui varmasti lopulta myös hyvitykseltä Chelsean managerille Thomas Tuchelille. Saksalaisvalmentaja päätti tiputtaa ykköshyökkääjä Romelu Lukakun avauskokoonpanosta.

Lukaku antoi joulukuussa Sky Italialle haastattelun, jossa kritisoi Tuchelia. Tämä kävi nyt hyökkääjälle kalliiksi. Tosin häviäminen Liverpoolille olisi varmasti kääntänyt kritiikin valmentajan suuntaan.

Illan toinen voittaja oli omalla tavallaan Manchester City. City kaatoi Arsenalin lauantaina, ja viikonlopun kierroksella sen sarjajohto Chelseaan kasvoi kahdella pisteellä, kun sarjakakkonen jäi tasapeliin.

City johtaa Valioliigaa nyt 10 pisteellä.

Artikkeliin on päivitetty klo 20.26 ottelun toisen jakson tapahtumat.

Source Link is.fi