Lotta Haralan tulot romahtivat – Annimari Kortteen tienestit lähes kuusinkertaistuivat

Naisten 100 metrin aitajuoksun Suomen ennätysnainen Annimari Korte oli lajinsa ykkönen myös vuoden 2020 verotuksessa. Suomea viime kesän olympiakisoissa edustanut Korte lähes kuusinkertaisti verotettavat tulonsa 56 480 euroon. Vuonna 2019 hän ilmoitti verottajalle 10 077 euroa.

Viime kauden loukkaantumisten takia keskeyttänyt moninkertainen arvokisakävijä Nooralotta Neziri haastoi Kortetta väkevimmin 53 290 euron tuloilla. Se oli lähes 20 000 euroa enemmän kuin vuonna 2019.

Lue lisää: Lotta Harala, 28, aituritähtien selvä tulokuningatar – tienestit eivät selity urheilumenestyksellä: ”Tajusin jo kymmenen vuotta sitten”

Suomen toinen Tokion olympiaedustaja Reetta Hurske ansaitsi 21 378 euroa.

Listan kiinnostava nimi on myös toinen tamperelainen aitajuoksija, Suomen kaikkien aikojen tilastonelonen Lotta Harala, joka on tehnyt sosiaalisesta mediasta itselleen hyvän tulonlähteen.

Haralan tulot yli puolittuivat vuodesta 2019. Hän ilmoitti verottajalle 35 291 euroa, vuonna 2019 peräti 71 365 euroa. Harala antoi vuoden 2020 syyskesällä positiivisen dopingnäytteen, mutta sen mahdolliset negatiiviset vaikutukset hänen tuloihinsa näkyvät aikanaan vasta vuoden 2021 verotiedoissa.

Verottajalle ilmoitettavat tulot eivät välttämättä ole urheilijoiden tapauksessa koko totuus.

Erilaiset apurahat ovat verottomia, ja sponsorituloja saa käyttää tositteita vastaan verottomasti urheilusta koituviin kuluihin.

Urheilutuloja voi myös rahastoida, jolloin niistä maksetaan verot vasta uran jälkeen. Lisäksi monet urheilijat kierrättävät urheilutulojaan nykyään erilaisten yritysjärjestelyjen kautta.

Source Link is.fi