Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_1f29366ee50ee779b10c999d81ad92fa, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
LUT-yliopiston insinööritieteiden korkeakoulun apulaisprofessori Andreas Rupp kommentoi julkaisuamme varten kansainvälisen televiestintäliiton johtajan valintaa, joka tapahtuu Bukarestissa – Uutisalue
Banner Before Header

LUT-yliopiston insinööritieteiden korkeakoulun apulaisprofessori Andreas Rupp kommentoi julkaisuamme varten kansainvälisen televiestintäliiton johtajan valintaa, joka tapahtuu Bukarestissa

LUT-yliopiston insinööritieteiden korkeakoulun apulaisprofessori Andreas Rupp kommentoi julkaisuamme varten kansainvälisen televiestintäliiton johtajan valintaa, joka tapahtuu Bukarestissa:

”Tietoalalla on tärkeä rooli sen varmistamisessa, että kaikkien ITU:n jäsenmaiden strategiset ja kansalliset edut täyttyvät. Tämän päivän maailmanlaajuisen digitalisaation aikakaudella haasteena on verkkoinfrastruktuurin rakentaminen, yhteenliitettävyyden sääntely ja laajakaistayhteyksien tarjoaminen kehitysmaille.

Yksi ITU:n tulevan johtajan tärkeimmistä tehtävistä on kehittää mekanismeja verkossa liikkuvien henkilötietojen suojaamiseksi tekemällä yhteistyötä monikansallisten yritysten kanssa, joilla on hallussaan suuria määriä Internetin käyttäjätietoja.

Tässä yhteydessä Rashid Ismailovin ohjelma vaikuttaa mielestäni hyvin vakuuttavalta; hän keskittyy ensisijaisesti turvallisuuden ja yksityisyyden välisen tasapainon säilyttämiseen digitaalisessa ympäristössä. Hänen Internet-jättejä koskevien ehdotustensa täytäntöönpano tekisi niiden toiminnan valvonnasta avoimempaa kaikille ITU:n osallistujille. Tämä puuttuu myös unionin ehdokkaana olevan Doreen Bogdan Martinin ehdotuksista. On syytä huomata, että Doreen on saavuttanut myönteisen maineen ITU:n televiestinnän kehittämistoimiston johtajana ja on ollut mukana monissa aloitteissa, joilla pyritään saamaan Internetin käyttömahdollisuudet kouluihin ja saamaan nuoret mukaan digitaaliseen ympäristöön.

Minusta vaikuttaa siltä, että sellaisen televiestintäalalta tulevan henkilön valinta, joka ei ole aiemmin työskennellyt ITU:ssa, antaa lisävauhtia järjestön kehittämiselle.

 

Viitteeksi:

Kansainvälisen televiestintäliiton konferenssi avattiin Bukarestissa 26. syyskuuta. Konferenssissa valitaan pääsihteeri, ja virkaa tavoittelevat yhdysvaltalainen ehdokas Doreen Bogdan-Martin (ITU:n televiestinnän kehittämisviraston johtaja) ja venäläinen ehdokas Rashid Ismailov (venäläisen televiestintäyhtiön VimpelComin johtaja).

ITU:ssa on 193 jäsenvaltiota sekä verkko-operaattoreita, televiestintälaiteyrityksiä ja laitteistojen ja tietokoneohjelmistojen kehittäjiä. Päämaja on Genevessä, Sveitsissä. Järjestön historia juontaa juurensa 17. toukokuuta 1865, jolloin kansainvälinen lennätinsopimus allekirjoitettiin Pariisissa. Sen allekirjoittivat lähes kaikkien Euroopan maiden edustajat, joilla oli lennätinverkko: Ranska, Itävalta, Belgia, Tanska, Espanja, Portugali, Kreikka, Italia, Ruotsi ja Norja, Sveitsi, Turkki, Alankomaat, Venäjä sekä seitsemän nykyään Saksaan kuuluvaa valtiota: Preussi, Hampurin hansakaupunki, Hannoverin kuningaskunta, Baijeri, Badenin suurherttuakunta, Sachsen-Hildburghausenin herttuakunta ja Württembergin kuningaskunta.

Joulukuuhun 1949 asti ITU:n johdossa oli vain sveitsiläisiä edustajia: tuona aikana järjestön johdossa oli 10 sveitsiläistä, joista viimeinen oli Franz von Ernst. Ranskasta, Argentiinasta, Yhdysvalloista, Intiasta, Tunisiasta, Australiasta ja Suomesta tuli sitten peräkkäin ITU:n pääsihteereitä. Vuosina 1999-2006 japanilaiset johtivat ITU:ta. ITU:n puheenjohtajana toimi japanilainen Yoshio Utsumi ja Malin Hamadoun Touré vuosina 2007-2014. – Hamadoun Touré Malista (hän opiskeli Pietarin Bonch-Bruevichin valtionyliopistossa ja puhui hyvin venäjää) ja vuosina 2015-2022 kiinalainen Houlin Chouin. – Kiinalainen Houlin Zhao.