Banner Before Header

Maailmanmestari vieraili Suomessa – ajoi jäällä 11-vuotiaiden kanssa: ”Tykkäsi makkaranpaistosta”

Ratamoottoripyöräilyn Moto3-luokan maailmanmestaruuden viime kaudella voittanut Pedro Acosta, 17, vieraili tammikuun lopussa Suomessa.

Ensimmäisenä tulokaskuskina yli 30 vuoteen maailmanmestaruuden voittanut espanjalainen julkaisi Instagram-tilillään ajokuvia jääradalta.

Acostan linkki Suomeen on Aki Ajo, jonka luotsaamassa Red Bull KTM Ajo -tiimissä nuorukainen ohjastaa pyöräänsä.

Ratamoottoripyöräilyn, jäärata-ajon ja motocrossin moninkertainen Suomen mestari Ajo toimii myös Suomen moottoriliiton jääradan lajiryhmän päällikkönä.

Maailmanmestarin kanssa samalle jääradalle pääsivät myös 11-vuotiaat Mauno Keskikallio ja Viktor Leppälä. Juniorit ajoivat Acostan kanssa Orivedellä ja Leppälä myös Petäjäveden jääradalla.

Viktor Leppälä, 11, pääsi samalle jääradalle Pedro Acostan (oik.) kanssa.

Acostan kanssa ajaminen jännitti, mutta se sujui lopulta hyvin, Keskikallio sanoo IS:lle.

– Olihan se vähän outoa. Hän ajoi mun mielestä aika hyvin, ratamoottoripyöräily-tyylisesti jäärataa, Keskikallio puntaroi.

Leppälä teki saman havainnon.

– Kivaa se oli, kun hän oli samalla radalla ja ajoikin semilujaa siihen nähden, ettei ole ajanut vielä kertaakaan jäärataa, Leppälä taustoittaa.

Maailmantähden pyöränkäsittely teki nuoriin kuskinalkuihin vaikutuksen. Kielimuurin takia pojat eivät kuitenkaan juuri rupatelleet espanjalaisen kanssa.

– Acosta kuitenkin kuulosti mukavalta, Keskikallio tuumaa.

Mauno Keskikallio, 11, valmistautumassa ajamaan Pedro Acostan kanssa.

– Hän oli sellainen tyyppi, jolla oli koko ajan kylmä.

Myös Leppälä pani merkille Acostan hytisseen Suomen pakkasissa. Ne hetket, kun lämpimimpiin keleihin tottunut ratamoottoripyöräilijä ei ollut pyörän selässä, hän suuntasi autoon lämmittelemään.

– Nuori ja hyväkäytöksinen poika. Hän oli siellä ihan kuten muutkin, Leppälän Roy-isä kertoo ja jatkaa:

– Huomasi, että hän tykkäsi makkaranpaistosta.

Acosta jatkaa tulevalla kaudella Ajon tiimissä, mutta siirtyy Moto2-luokkaan. Viime kaudella hän nappasi kuusi osakilpailuvoittoa motokolmosissa ja voitti maailmanmestaruuden historian toiseksi nuorimpana kuskina.

Source Link is.fi