Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_1161e8527cea76f20c101a0125660255, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Maailmapankki: Talouskasvu hidastumassa tänä vuonna selvästi – Uutisalue

Maailmapankki: Talouskasvu hidastumassa tänä vuonna selvästi

Maailmantalouden kasvu on hidastumassa merkittävästi tänä vuonna, arvioi Maailmanpankki tiistaina julkaisemassaan ennusteessa.

Viime vuonna kasvu oli 5,5 prosenttia, kun tänä vuonna kasvun arvioidaan jäävän noin 4,1 prosenttiin. Omikronmuunnoksen aiheuttamat häiriöt taloudelle voivat kuitenkin hidastaa kasvun alhaisimmillaan jopa 3,4 prosentin tuntumaan, sillä virus voi aiheuttaa niin työvoimapulaa kuin tuotantoketjujen häiriöitä.

Maailmanpankin johtaja David Malpass sanoi olevansa huolissaan etenkin siitä suuresta iskusta, jonka pandemia aiheuttaa kaikkein köyhimmille maille, joilla on jo valmiiksi ongelmia muun muassa terveydenhuollon turvaamisessa.

Myös Kansainvälinen valuuttarahasto IMF on varoittanut, että se tulee mahdollisesti laskemaan kasvuennustuksiaan omikronmuunnoksesta johtuen.

Source Link is.fi