Banner Before Header

Maalipyssy Eetu Luostarinen paukutti taas voittomaalin NHL:ssä – Montreal on romahtanut finaaleista heittopussiksi

Kapteeni Aleksander Barkovin poissaolo ei Floridaa hidastanut, kun New Jersey Devils saapui torstaina vierailulle Sunriseen.

Kotijoukkue otti täydet pisteet 4–1-voitolla.

Panthers ratkoi ottelun edukseen toisen erän kolmella maalilla, joilla se karkasi 4–1-johtoon.

Voittomaaliksi jääneen 2–1-osuman laukoi nelosketjun sentteri Eetu Luostarinen, jolle maali oli jo kauden kuudes.

Luostarinen on Barkovin (9) ja Devilsin verkkoon kertaalleen osuneen Anthony Duclairin (9) jälkeen NHL:n kärkijoukkueen kolmanneksi kovin maalipyssy.

Voittomaaleja Luostarinen on tehnyt jo kolme, mikä on eniten Panthersista.

Koko NHL:ssä Luostarista enemmän voittomaaleja ovat tällä kaudella tehneet vain Edmontonin Leon Draisaitl (5) ja Toronton William Nylander (4).

Siilinjärven mies on yltynyt yllättävän kovaan maalivireeseen, sillä ennen tätä kautta Luostarinen oli tehnyt 52 NHL-ottelussaan vain kolme maalia.

Kauden 14 ottelussaan nyt tehot 6+0 tehneen Luostarisen maalitahdin arvoa korostaa peliaikakeskiarvo, joka on vain runsaat 13 minuuttia.

Barkovin loukkaantumisen myötä Anton Lundell nostettiin johtamaan Panthersin kakkosketjua. Devilsiä vastaan Lundell ei yltänyt tehoille mutta pelasi reilut 17 minuuttia. Alivoimalla Lundell oli joukkueensa kovin työjuhta yli neljän minuutin vastuullaan.

Erityisesti kotiluolassaan FLA Live Arenassa Florida on ollut alkukaudella hurja. Se on voittanut kaikki yhdeksän kotiotteluaan.

Montreal kyntää syvällä

Kesän finaalihuuma on Montrealissa enää kaukainen muisto. Canadiens on romahtanut nopeasti NHL:n pohjalle.

Torstaina Centre Bellin tulostaululla seisoivat häpeälliset loppulukemat 0–6, ja jälleen kerran kotijoukkue buuattiin ulos kaukalosta.

Tällä kertaa pisteautomaattia kävi lypsämässä heikosti kautensa aloittanut Pittsburgh Penguins, joka palasi voittojen tielle murskalukemin.

Vieraiden ykköspyssynä hääri latvialainen Teodors Blugers tehoillaan 2+1. Kasperi Kapanen syötti yhden Penguinsin maaleista.

Vastustajilla on hauskaa Montrealia vastaan. Sidney Crosby (kesk.) teki kauden avausmaalinsa.

Montreal on voittanut vain neljä kauden 19 ottelustaan. Niin tehdyissä ja päästetyissä maaleissa kuin molemmissa erikoistilanteissakin Canadiensin on NHL:n pohjasakkaa.

Montrealia heikommin kautensa on aloittanut vain Arizona. Tätä menoa viime kauden finalisti voi haudata pudotuspelihaaveensa jo hyvinkin nopeasti.

Kehumista ei ole Montrealin suomalaispelaajienkaan alkukaudessa. Joel Armia (1) ja Artturi Lehkonen (0) ovat tehneet 19 ottelussa yhteensä yhden maalin.

Torstain NHL-kierros

Florida Panthers–New Jersey Devils 4–1 (1–1, 3–0, 1–0) F: Eetu Luostarinen 1+0

Montreal Canadiens–Pittsburgh Penguins 0–6 (0–3, 0–2, 0–1) P: Kasperi Kapanen 0+1

Buffalo Sabres–Calgary Flames 0–5 (0–1, 0–4, 0–0)

Toronto Maple Leafs–New York Rangers 2–1 (1–0, 1–0, 0–1) N: Kaapo Kakko 0+1

Philadelphia Flyers–Tampa Bay Lightning 3–4 vl. (2–0, 0–2, 1–1, 0–1)

Minnesota Wild–Dallas Stars 7–2 (2–0, 1–0, 4–2) D: Esa Lindell 0+1

St. Louis Blues–San Jose Sharks 4–1 (1–0, 2–1, 1–0) St: Ville Husso 26/27 torj.

Arizona Coyotes–Columbus Blue Jackets 4–5 vl. (1–1, 2–2, 1–1, 0–1)

Edmonton Oilers–Winnipeg Jets 2–1 vl. (0–0, 0–0, 1–1, 1–0)

Anaheim Ducks–Carolina Hurricanes x–x (1–1, 0–0, x–x)

Vegas Golden Knights–Detroit Red Wings x–x (0–0, 4–1, x–x)