Banner Before Header

Madeleine-tapauksen syyttäjä kommentoi IS:lle käännettä Portugalissa: Tutkinta Saksassa ei ole loppumassa

Vuonna 2007 Portugalissa kadonneen Madeleine McCannin tapaus liikahti torstaina eteenpäin, kun Faron alueen syyttäjäviranomaiset kertoivat nimenneensä saksalaismiehen virallisesti epäillyksi tapauksessa.

Saksassa vankilassa istuvaa Christian Brückneriä vastaan ei tiettävästi olla Portugalissa nostamassa syytettä, vaan kyse on oikeudellisesta statuksen muutoksesta.

Lue lisää: Valtava käänne poliisi­tutkinnassa: Ratkeaako Madeleine McCannin ­tapaus viimeinkin?

Murha vanhenee Portugalissa 15 vuodessa, ja aikaraja Madeleinen katoamisessa kuluu umpeen 3. toukokuuta eli noin puolentoista viikon päästä.

– Näin voidaan estää teon vanheneminen, kertoi saksalaissyyttäjä Hans Christian Wolters IS:lle sähköpostitse perjantaina.

Wolters edustaa Saksan Braunschweigin syyttäjälaitosta, joka epäilee Brückneriä Madeleinen murhasta. Syytettä ei ole Saksassakaan nostettu, ja syyttäjät eivät tutkinnallisista syistä ole paljastaneet perusteita epäilylleen.

– Täällä Saksassa Maddie-tutkinta ei ole tällä hetkellä loppumassa, Wolters painotti.

Lue lisää: Uusi dokumentti vahvistaa epäilyksiä Madeleine McCannin murhaajasta – hyytäviä todisteita

Brückner on sekä Portugalissa että Saksassa tehdyissä tutkimuksissa kytketty Madeleinen katoamispaikkaan katoamisaikaan, ja miehen jäljiltä on syyttäjien mukaan löytynyt muitakin todisteita.

Syyttäjä Wolters korostaa, että hän ei ole nähnyt virallisia portugalilaisdokumentteja tapauksesta. Portugalin viranomaiset ovat asioineet Saksassa Brücknerin vankilapaikkakunnan Oldenburgin kanssa aikeista julistaa mies epäillyksi.

– Meidän tutkintaamme statuksen muutos Portugalissa ei vaikuta mitenkään. Periaatteessa eri maat voivat tutkia samaa tapausta samanaikaisesti sekä teoriassa myös nostaa syytteen, Wolters selitti.

Source Link is.fi