Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_e8be330b091eae196250180ca87a6c0b, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Maksuhäiriöisten määrässä yllättävä käänne ensi kertaa 13 vuoteen – Uutisalue

Maksuhäiriöisten määrässä yllättävä käänne ensi kertaa 13 vuoteen

Maksuhäiriöisten ihmisten määrä väheni koronapandemiasta huolimatta viime vuonna ensimmäistä kertaa sitten vuoden 2008.

Maksuhäiriöitä oli loppuvuonna yhteensä 389 300 henkilöllä, Suomen Asiakastieto kertoo. Vuotta aiemmin luku oli 2 900 maksuhäiriöisen verran suurempi.

Myös uusien maksuhäiriömerkintöjen määrä laski edellisvuoteen verrattuna.

Yhtiön mukaan nuorten maksuhäiriöisten määrä on vähentynyt jo pitkään, ja sama suuntaus on näkyvissä myös koko kansaa kuvaavissa tilastoissa.

Asiakastiedon mediavastaava Ville Kauppi arvioi, että taustalla on useita tekijöitä.

–  Ilmiselvästi suomalaiset ovat myös osanneet sopeuttaa kulutustaan ja rahankäyttöään tarvittaessa, sillä koronapandemian lisäämä epävarmuus ei maksuhäiriötilastoissa näy, vaikka niin etukäteen pelättiin, Kauppi sanoi tiedotteessa.

Tilanne on kuitenkin heikentynyt iäkkäämmissä ikäryhmissä, sillä yli 60-vuotiaita maksuhäiriöisiä oli enemmän kuin vuotta aiemmin.

Lue lisää: Yhä useampi suomalainen ylivelkaantuu – iäkkäiden naisten velkaongelmat kasvussa

Kaupin mukaan myös positiivisen luottotiedon hyödyntäminen on ollut avuksi.

Positiivinen luottotieto tarkoittaa tietoa luotonhakijan lainoista, niiden käyttötarkoituksesta, pääomista, maksueristä sekä mahdollisista maksuviiveistä. Asiakastiedon palvelussa on saatavissa 1,5 miljoonan kuluttajan positiiviset luottotiedot.

Source Link is.fi