Banner Before Header

Mantaqa-jengin huume­juttu käräjillä – syyte: Helsingistä Lönnrotinkadulta löytyi synkkä arsenaali

Raskaisiin rikosepäilyihin kytketyn Mantaqa-jengin huumesyytteitä käsitellään Helsingin käräjäoikeudessa.

IS seuraa istuntopäivää paikan päällä oikeustalon turvasalissa. Oikeudessa on tiukat turvatoimet. Käräjäoikeuden pihalla vahtia pitää poliisin panssariauto ja sisällä oikeussalissa istuu rivi poliiseja ja vartijoita syytettyjen ja yleisön välillä.

Laajassa jutussa on syytettynä 20 henkilöä. Syytteet koskevat pääosin törkeitä huumausainerikoksia, mutta myös muun muassa ampuma-aserikoksia.

Mantaqa on keskusrikospoliisin näkemyksen mukaan suhteellinen uusi järjestäytynyt rikollisryhmä. Ryhmän luonnetta ei kuitenkaan ole vielä tuomioistuimessa vahvistettu.

Pääkaupunkiseudulla vaikuttava ryhmä koostuu poliisin mukaan pääosin 1990-luvulla syntyneistä miehistä, joilla on taustaa esimerkiksi Lähi-idästä. Ryhmää leimaa poliisin mukaan vahva viranomaisvastaisuus.

Keskusrikospoliisin tutkimissa Mantaqa-jutuissa on poliisin mukaan ollut 4–5 määräävässä asemassa olevaa miestä, joista kolme on veljeksiä keskenään. Ryhmän nimi Mantaqa tarkoittaa reviiriä, keskusrikospoliisi on kertonut.

Lue lisää: Tällainen on raskaisiin rikoksiin yhdistetty uusi Mantaqa-ryhmä – KRP kertoo silmiin­pistävästä piirteestä

Helsingin käräjäoikeuden kokonaisuudessa on syytettynä yksi aiemmin Katiska-vyyhdissä syytteessä ollut mies, joka siinä jutussa tuomittiin käräjäoikeudessa vankeuteen.

Yksi syytetty Mantaqa-jutussa on lakimies, joka on toiminut oikeusavustajana muun muassa huumerikosjutuissa. Nyt häntä itseään syytetään törkeästä huumausainerikoksesta, avunannosta törkeään huumausainerikokseen ja ampuma-aserikoksesta.

Source Link is.fi