Banner Before Header

Mara älähti ravintola­rajoitusten jatkamisesta ja patistaa kansaa rokotuksiin: ”Ei pelkästään yksityis­asia”

Majoitus- ja ravintola-alan edunvalvontajärjestö Mara ry pitää hallituksen päätöstä jatkaa ravintolarajoituksia 15. marraskuuta jälkeen oikeudellisesti perusteettomana.

– Hallitus ei voi jatkaa ruokaravintoloiden toiminnan rajoituksia, koska THL on luokitellut ne yhtä vähäriskisiksi tiloiksi kuin elintarvikkeita ja erikoistavaroita myyvät kaupat, parturit ja kampaamot, Mara painottaa tiedotteessaan.

– Hallituksen päätös ei ole välttämätön eikä oikeasuhtainen, kuten perustuslaki ja tartuntatautilaki edellyttävät.

Järjestön mukaan yöravintoloiden rajoitukset puolestaan johtavat siihen, että juhliminen siirtyy yksityistiloihin.

Lue lisää: Pääministeri Marin: Hallitus kannattaa koronapassin käytön laajentamista – ravintola­rajoituksia jatketaan

Maran toimitusjohtajan Timo Lapin mukaan ala on pyrkinyt saamaan tietoa siitä, kuinka paljon ravintoloissa ja yökerhoissa on ilmennyt tartuntoja.

– Saamiemme tietojen mukaan ravintoloissa tapahtuneet tartunnat ovat olleet vähäisiä valtioneuvoston tehdessä päätökset esimerkiksi Satakunnan, pääkaupunkiseudun, Etelä-Pohjanmaan ja Kymenlaakson ravintoloiden siirtämisestä leviämisvaiheen rajoitusten piiriin, Lappi sanoo tiedotteessa.

Lappi patistaa kansalaisia ottamaan rokotteet.

– Toivon, että jokainen rokotteen vapaaehtoisesti ottamatta jättänyt asettuisi lykkääntynyttä sairauden hoitoa odottavan potilaan ja alamme yrittäjien ja työntekijöiden asemaan. Rokotteen ottaminen ei ole vain henkilökohtainen asia, vaan se on kansalaisvelvollisuus muita ihmisiä kohtaan.

Hän huomauttaa, että pikkujoulukauden onnistuminen on alalle tänä vuonna tärkeämpää kuin koskaan.

Source Link is.fi