Banner Before Header

Mari Ederiltä mainio onnistuminen – venyi kauden parhaaseen haastavissa olosuhteissa

Mari Eder onnistui mainiosti ampumahiihdon maailmancupissa, kun hän sijoittui kahdeksanneksi pikakilpailussa. Oberhofissa oli kisan aikana jälleen perinteisesti sumua ja myös tuuli haittasi osaa kilpailijoista.

Tunnustellen liikkeelle lähtenyt Eder ampui makuupaikalta toisen laukauksensa ohi, mutta nolla-ammunta pystypaikalta nosti sijoituksia huimasti. Tämä riitti kahdeksanteen sijaan, ja se on hänen tämän kauden paras sijoituksensa. Eder onnistui myös joulukuussa, kun hän sijoittui Annecyssa pikakilpailussa yhdeksänneksi.

Kilpailun voiton nappasi Norjan Marte Olsbu Röiseland, joka kukisti Valko-Venäjän Hanna Solan 7,1 sekunnilla. Ranskan Julia Simon oli kisan kolmas. Eder sai takaa-ajokilpailuun hyvät asetelmat, sillä hän hävisi Röiselandille vain 28,4 sekuntia.

Muista suomalaisista Nastassia Kinnunen ampui makuulta yhden ohilaukauksen ja kaksi pystyssä. Hän oli kuitenkin toiseksi parhaana suomalaisena 52:s. Erika Jänkä ja Suvi Minkkinen ampuivat molemmat sakkokierrosta. Minkkinen oli 57:s ja Jänkä 75:s. Kinnunen ja Minkkinen pääsevät myös takaa-ajoon.

– Nainen, joka tykkää siitä, mitä tekee tällä hetkellä ja syttyy ampumahiihdon haasteesta. Hän on nyt menossa koti uran tärkeimpiä kisoja ja panokset ovat sitä myöten kovat. Hän on itävaltalaisvalmennuksessa omaa tekemistä ja on hieno nähdä, että hän pystyy tiukassa paikassa onnistumaan, Yle Urheilun asiantuntija Laura Toivanen kehui Ederiä.

Lue myös:

Source Link yle.fi