Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_eb5ce0a5ab12148f6598fbe027c6f887, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Maria Ohisalo Nord Stream -vuodoista: ”Lajeja ja meri­eliöstöä voi kuolla paikallisesti” – Uutisalue

Maria Ohisalo Nord Stream -vuodoista: ”Lajeja ja meri­eliöstöä voi kuolla paikallisesti”

Ympäristö– ja ilmastoministeri Maria Ohisalon (vihr) mukaan viranomaiset pyrkivät parhaillaan arvioimaan Nord Stream -kaasuputkien vuodon ympäristöllisiä ja ilmastollisia vaikutuksia.

Suomen viranomaiset arvioivat jo aikanaan putkien rakennusvaiheessa hankkeiden ympäristövaikutuksia ja tuolloin käytiin läpi sitäkin riskiä, että vastaavia vuotoja sattuisi.

Tällä hetkellä riskit näyttävät olevan Ohisalon mukaan ympäristön näkökulmasta paikallisia.

– Lajeja ja merieliöstöä voi kuolla paikallisesti.

Ilmaston näkökulmasta kyse on sen sijaan laajemmasta, globaalista kysymyksestä.

– Kyse on siitä, kuinka paljon kaasua pääsee putkista vielä vuotamaan. Sitä suurempi ilmastovaikutus tässä on kyseessä. Vielä arvioita määrästä ei ole. Mutta viranomaiset ovat varautuneet kaikenlaisiin tilanteisiin jatkuvasti, Ohisalo sanoo.

Nord Stream 1 -kaasuputkessa havaittiin tiistaina kaksi vuotokohtaa. Maanantaina myös Nord Stream 2 -putkessa havaittiin vuoto.

Ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr) on todennut, ettei sabotaasin mahdollisuutta voida sulkea pois. Myös puolustusministeri Antti Kaikkosen (kesk) mukaan merkit viittaavat tahalliseen toimintaan.

Source Link is.fi