Banner Before Header

Maria Ohisalon lapsi syntyi: ”Uusi ihminen on täällä”

Sisäministerin tehtävästä perhevapaalle marraskuun puolivälissä jääneen Maria Ohisalon (vihr) esikoislapsi on syntynyt.

– Uusi ihminen on täällä. Hän tuli maailmaan uuden vuoden aattona ja juhlistimme vuodenvaihdetta jo yhdessä, vihreiden puheenjohtaja Ohisalo kirjoittaa Twitterissä.

– Olemme häkeltyneitä ja uskomattoman onnellisia ja voimme hyvin.

Ohisalo, 36, kiittää Facebook-sivuillaan Helsingin Naistenklinikan henkilökuntaa.

– En pysty sanoin kuvailemaan sitä kiitollisuuden määrää, joka juuri nyt on, kun olemme saaneet viime päivät olla näiden ammattilaisten tukemana tämän uuden elämänvaiheen alussa. Itkin koko matkan kotiin, kun mietin tätä onnea. Tyttö taas nukkui sikeästi kotimatkan, eikä ollut moksiskaan astumisesta ulos maailmaan.

Ohisalo on jo saanut lukuisia onnitteluja sosiaalisessa mediassa – muun muassa kansanedustajakollegoiltaan.

Lue lisää: IS-haastattelu: Maria Ohisalo pohti pitkään äidiksi tulemista –  oma lapsuus vaikutti

Ohisalo myönsi marraskuussa IS:n haastattelussa, että hän pohti puolisonsa Miika Johanssonin kanssa lapsen hankkimista ja oikeaa ajankohtaa pitkään.

– Eihän tällaisia asioita voi suunnitella. Paras aika saada lapsi on juuri nyt, koska ei koskaan varmasti ole mitään täydellistä aikaa, hän sanoi tuolloin.

Perhevapaat on määrä jakaa puolison kanssa niin, että isä jää lapsen kanssa kotiin joiksikin kuukausiksi.

– Tilastoista tiedetään, että naiset pitävät 90 prosenttia kaikista perhevapaista, osa miehistä ei pidä edes sitä paria viikkoa. Meillä puoliso halusi olla lapsen kanssa kotona ensimmäisen vuoden aikana ennemmin muutaman kuukauden kuin joitain viikkoja, Ohisalo totesi haastattelussa.

Helsingin vaalipiiristä kansanedustajaksi vuonna 2019 valittu Ohisalo aikoo palata ympäristö- ja ilmastoministerin tehtävään ensi kesänä. Tehtävää hoitaa Ohisalon poissaolon ajan Emma Kari. Hänen tilalleen eduskuntaryhmän puheenjohtajaksi on siirtynyt kansanedustaja Atte Harjanne.

Sisäministerin salkkuun tarttui entinen ympäristö- ja ilmastoministeri Krista Mikkonen. Puolueen puheenjohtajan sijaisen tehtävää hoitaa kansanedustaja Iiris Suomela.

Perhevapaalle jäädessään Ohisalo kertoi aikovansa pitää puhelinta auki jatkossakin.

– Annan heidän kyllä johtaa, mutta olen sivusta mukana sen verran kuin mahdollista.

Lue lisää: Maria Ohisalo kertoo elämän­muutoksestaan: ”On tässä totuttautumista”

Lue lisää: Eduskunnassa eletään ennennäkemätöntä vauvabuumia – ”Vaativista tehtävistä voi jäädä perhevapaille ilman huonoa omaatuntoa”

Source Link is.fi