Banner Before Header

Mariah Carey haastettu oikeuteen – syytettynä hittibiisin nimen vuoksi yllättäen vuosikausia julkaisemisen jälkeen

Laulaja Mariah Carey, 53, on haastettu oikeuteen All I Want for Christmas Is You -hittikappaleen vuoksi, kertoo muun muassa The Guardian.

Lauluntekijä Andy Stone syyttää Careyta tekijänoikeusrikkomuksesta, koska hänen mukaansa kappale loukkaa hänen oman samannimisen kappaleen tekijänoikeuksia.

Stone on esiintynyt taiteilijanimellä Vince Vance yhtyeessä nimeltä Vince Vance and the Valiants. Stonen julkaisema samanniminen kappale ilmestyi viisi vuotta ennen Careyn vuoden 1994 superhittiä.

Mariah Carey ei ole vielä kommentoinut syytöksiä.

Ei tiedetä, miksi Stone on nostanut syytteet vasta 28 vuotta Careyn kappaleen julkaisun jälkeen. All I Want for Christmas Is You -nimellä löytyy myös Yhdysvaltojen tekijänoikeusvirastosta 177 merkintää, joten harvinainen nimi ei ole.

Syytettynä ovat myös musiikkiyhtiö Sony sekä Walter Afanassieff, joka kirjoitti kappaleen yhdessä Careyn kanssa.

Stone vaatii ainakin 20 miljoonan dollarin korvauksia.

Vaikka kappaleet ovat samannimisiä, eivät ne muistuta musiikillisesti toisiaan. Stone väittää kuitenkin, että Carey olisi hyödyntänyt Stonen ”suosiota” ja ”tyyliä”.

Julkaisun jälkeen Careyn kappale on hallinnut listoja useissa eri maissa ja musiikkipalvelu Spotifyssa sillä on yli miljardi kuuntelukertaa.

Sen on kerrottu tuottaneen Careylle yli 60 miljoonaa dollaria rojalteina.

Carey ei ole vielä kommentoinut syytöksiä.

Mariah Carey on tunnettu laulaja, jonka superhitti All I Want for Christmas Is You on edelleen yksi joulun soitetuimmista kappaleista.

Lähteet: The Washington Post, BBC

Lue myös: Mariah Carey lataa elämäkerrassaan kylmääviä väitteitä: sisko huumasi tähden 12-vuotiaana, yritti myydä parittajalle ja aiheutti tuskalliset vammat

Source Link is.fi