Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_66e0b94ac428c34965e3cea83bd0095c, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Markku Kanerva kyseenalaisti Ylellä Bosnian tasoitusmaalin: ”Minusta näytti…” – Uutisalue

Markku Kanerva kyseenalaisti Ylellä Bosnian tasoitusmaalin: ”Minusta näytti…”

Suomen miesten jalkapallomaajoukkue aloitti Kansojen liigan urakkansa 1–1-kotitasapelillä Bosnia-Hertsegovinaa vastaan. Bosnia tuli Helsingin olympiastadionilla tasoihin lisäajan kolmannella minuutilla, joten Suomi oli lähes päätösvihellykseen saakka kiinni voitossa.

Huuhkajat siirtyi avauspuoliajan lopussa johtoon Teemu Pukin rangaistuspotkumaalilla. Rangaistuspotku tuomittiin, kun Rasmus Schüller laukoi ja Bosnia-Hertsegovinan Sanjin Prcic pelasi palloa kädellä. Pallon varmasti verkkoon laukonut Pukki viimeisteli uransa 35. miesten maajoukkuemaalin.

Rangaistuspotku tuomittiin videotarkistuksen jälkeen.

Huuhkajat oli avausminuuteilla vaikeuksissa Bosnia-Hertsegovinan prässipelaamisen kanssa. Monet odottivat Bosnian pelaavan kolmella topparilla, mutta joukkue pelasikin neljän miehen puolustuslinjalla.

Alun vaikeuksien jälkeen Huuhkajat pääsi peliin paremmin mukaan ja pystyi pitämään vieraat avauspuoliajalla vähillä tekopaikoilla. Bosnian kookas Edin Dzeko jäi kärjessä yllättävänkin pimentoon.

Huuhkajat pelasi ottelussa ryhmityksellä 5–3–2. Keskuspuolustajat Leo Väisänen, Robert Ivanov ja Daniel O´Shaughnessy pyrkivät avaamaan peliä rohkeasti alhaalta.

Avauspuoliajan edetessä Huuhkajat pystyi rakentamaan muutamia hyviä tilanteita maukkailla syöttöyhdistelmillä. Noin varttitunnin pelaamisen jälkeen vieraiden maalivahti Ibrahim Sehic antoi pahan harhasyötön Urho Nissilälle, jonka laukaisuyritys blokattiin. Samoin kävi Schüllerin yritykselle.

Hetkeä myöhemmin Pukki syötti ja Robin Lod viimeisteli, mutta osuma hylättiin Pukin oltua paitsiossa. Puoliajan loppupuolella Sehic torjui Pukin laukauksen ja muutamaa minuuttia myöhemmin vaivoin eteensä O´Shaughnessyn tykityksen. Myöskään jatkotilanteesta Huuhkajat ei saanut palloa maaliin.

Robin Lodin maali hylättiin paitsiona.

Suomen pirteän avauspuoliajan jatkoksi Pukilla oli mainio paikka lisätä Suomen johtoa heti toisen jakson alussa, mutta laukaus meni ohi.

Toisen jakson edetessä Bosnia nosti prässitasoaan, otti muun muassa maineikkaan pelintekijän Miralem Pjanicin vaihtoon ja sai vahvaa painetta Suomen maalille. Vaihdot näyttivät piristävän Bosniaa, mutta Schüllerin ja Nissilän vaihdot 61. minuutilla Thomas Lamiin ja Robert Tayloriin tuntuivat lähinnä sotkevan Suomen pelaamista.

Ottelun 78. minuutilla Jere Uronen laukoi hyvästä paikasta karkeasti yli. Samalla minuutilla Pukki sekä Lod tulivat vaihtoon ja Benjamin Källman sekä Marcus Forss heidän tilalleen.

Ottelun lopussa vieraiden Luka Menalo laukoi ja Lukas Hradecky torjui hyvin. Lisäajan kolmannella minuutilla Bosnian painostus tuotti lopulta tulosta, kun Smail Prevljak viimeisteli maalin läheltä.

–  Tällaista jalkapallo välillä on, viime hetkillä tulee niitä takaiskuja. Kokonaisuutena pelaajat taistelivat hyvin ja antoivat kentällä kaikkensa. En tiedä, kyllä tämä raakaa on, voitto oli niin lähellä, Suomen päävalmentaja Markku Kanerva harmitteli Ylen tv-haastattelussa.

–  Kiva nähdä uudelleen tuo viimeinen (tasoitukseen johtanut) tilanne. Minusta näytti, että Ivanovia työnnettiin siinä selästä.

Bosnian tasoitus tarkastettiin var-huoneessa, mutta tuomio ei muuttunut.

Bosnia nousi loppuhetkillä tasoihin.

Ottelua seurasi Olympiastadionilla 20 181 katsojaa. Bosnian kannattajat sytyttivät kiellettyjä soihtuja katsomossa toisella puoliajalla. Soihtuja lensi myös Olympiastadionin juoksuradalle.

Huuhkajat jatkaa urakkaansa Kansojen liigan toiseksi korkeimmalla tasolla eli B-liigassa ensi tiistaina kotipelillä Montenegroa vastaan. Vieraspelit Romaniaa ja Bosnia-Hertsegovinaa vastaan ovat 11. ja 14. kesäkuuta. Urakka päättyy syyskuussa.

Lohkon voittaja nousee parhaiden maiden A-liigaan ja lunastaa EM-jatkokarsintapaikan. Lohkojumbo putoaa C-liigaan.