Banner Before Header

Matilda Castrenin päivä mureni hämmentävän tapahtumasarjan jälkeen saatuun rangaistukseen – ”Tuntuu aika hirveältä”

Sääntörikkeestä saadut kaksi rangaistuslyöntiä pimensivät Matilda Castrenin golfpäivää naisten Yhdysvaltain avoimessa mestaruusturnauksessa. Castren pelasi lauantaina kolmannen kierroksen 76 lyönnillä ja putosi tuloslistalla.

Castren oli tehnyt kolmannen kierroksen 12 väylän aikana yhden birdien par-tulosten joukkoon, mutta suunta kääntyi 13. väylällä. Castrenin pallo päätyi viheriön vieressä olevaan hiekkaesteeseen, ja Castren huomasi irtokiven pallonsa vieressä.

– Varmistin tuomarilta, että irtokivet saa siirtää. Sillä hetkellä kun koskin siihen, se mureni. Se olikin hiekkaa. Luulin, että se oli kivi, missä oli kovettunutta hiekkaa ympärillä, mutta se olikin kokonaan hiekkaa. Se todettiin pallon paikan parantamiseksi, Castren kertasi pettyneenä tiedotteessaan.

Castrenin tulokseksi 13. väylältä merkittiin tuplabogi, jossa kaksi lyöntiä kertyi rangaistuksesta.

– Se oli kova pala purtavaksi siinä vaiheessa. Siitä oli vaikea palata normifiiliksiin, Castren kertoi.

Castren teki tuplabogin myös 17. väylällä, jolla hänen pallonsa ajautui kovassa tuulessa ulos pelialueelta.

– Tuuli oli oikealta vasemmalle. Se painoi palloa vähän liikaa, osui puuhun ja kimposi siitä outtiin (kentän rajojen ulkopuolelle), Castren kertoi.

Kolmas kierros päättyi sunnuntain vastaisena yönä Suomen aikaa. Castren putosi jaetulle 57. sijalle.

– Oli aika nihkeä ja vaikea lopetus. Tuntuu aika hirveältä tällä hetkellä. Se alkurundi oli niin hyvä. Tuntui, että oli hyvät saumat parantaa tulosta ja sijoitusta. Mutta tuollaista se golf välillä on. Sille ei mahda mitään. Nyt koetan jotenkin kerätä itseni huomiselle, Castren sanoi.

Kilpailun päätöskierros pelataan sunnuntaina.

Source Link is.fi