Banner Before Header

Matti Suur-Hamari lopettaa uransa: ”Nyt on kaikki voitettu, mitä parapuolella voi voittaa”

Hallitseva paralympiakultamitalisti Matti Suur-Hamari ei jatka kisauraansa. Imatralaisen ja sittemmin Kuusamoon muuttaneen Suur-Hamarin viimeiseksi kisaksi jäi Pekingin paralympialaiset, joista hän otti lumilautailun paracrossista kultaa ja banked slalomista hopeaa.

– Jo parina viime vuonna olen kypsytellyt ajatusta, että vieläkö liekki palaa ja vieläkö on tavoitteita. Vielä on liekin lämpöä riittänyt ja motivaatiota löytynyt, mutta Pekingissä päätös konkretisoitui, Suur-Hamari kertoo tiedotteessa.

Suur-Hamari vammautui moottoripyöräonnettomuudessa 2009, jolloin hänen vasen jalkansa amputoitiin polven alapuolelta. Vuonna 2013 hän alkoi kilpailla paralumilautailun maailmancupissa ensimmäisenä suomalaisena.

Hän osallistui urallaan kolmiin paralympialaisiin voittaen kahdesti kultaa crossista sekä banked slalomista pronssia ja hopeaa. Lisäksi hän on voittanut kolme maailmanmestaruutta, X Gamesin, Dew Tourin, maailmancupin kokonaiskilpailuja sekä ensimmäisenä vammaisurheilijana vammattomien SM-kultaa lumilautacrossissa.

Pekingin kultamitali oli Suur-Hamarin mukaan sinetti hänen lopettamispäätökselleen.

– Rupesin miettimään, että nyt on kaikki voitettu, mitä parapuolella voi voittaa.

– Halusin silti Pekingin jälkeen antaa itselleen rauhan fiilistellä asiaa ja juhlia mitalia, ettei missään tunnekuohussa tee päätöksiä. Nyt kun on saanut kotona hengittää ja juhlia ja nähdä kavereita, niin kyllä se päivä päivältä on vahvistunut, että kisaura saa olla tässä.

Lue myös:

Paralympiavoittajat Santeri Kiiveri ja Matti Suur-Hamari palkitaan Etelä-Karjalassa – yhteinen kansanjuhla ensi viikon lauantaina

Matti Suur-Hamari venyi huimaan suoritukseen – yllättyi hopeamitalista sivulajissaan: ”Päivääkään ei olla tällä kaudella treenattu!”

Matti Suur-Hamarin tunteenpurkauksen taustalla on esikoisen syntymä ja läheisen kuolema – Ronja-puoliso kertoo koskettavasta hetkestä kotikatsomossa

Source Link yle.fi