Banner Before Header

Max Verstappen pakotti Lewis Hamiltonin ulos radalta F1-kisassa – näin hollantilainen selitti kohutilannetta

Red Bullin Max Verstappenin on päässyt kertomana oman näkemyksensä sunnuntaina ajetun Brasilian F1-osakilpailun kohutilanteesta. Verstappenin mukaan hänen ja Lewis Hamiltonin välinen tiukka tilanne radalla johtui pääosin hollantilaisen kuluneista renkaista.

Kilpailun puhutuin hetki nähtiin kisan 48. kierroksella, kun maailmanmestaruudesta taistelevat Verstappen ja Mercedeksen Hamilton saapuivat Interlagosin radan nelosmutkaan rinta rinnan.

Kärkipaikkaansa puolustanut Verstappen ajoi leveäksi ja pakotti samalla myös Hamiltonin ulos radalta.

Hollantilainen jatkoi kärjessä vielä 11 kierroksen ajan. Hamilton puristi lopulta ohi hänestä samassa nelosmutkassa.

Mercedeksen pilttuussa Verstappenille vaadittiin kovin sanankääntein rangaistusta tilanteesta, mutta tuomaristo ei nähnyt tapausta tutkimisen arvoisena.

Kisan jälkeen suukopu on jatkunut kiivaana: Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff kutsui päätöstä olla rankaisematta Verstappenia naurettavaksi.

Lue lisää: Max Verstappenin toimet ja F1-tuomaristo puhuttavat – Toto Wolff jyrähtää: ”Vain jäävuoren huippu”

Verstappenin näkemys tilanteesta oli luonnollisesti erilainen.

– Me molemmat yritimme tietenkin olla edellä mutkaan tullessamme, joten jarrutin hieman myöhemmin pitääkseni paikkani. Renkaat olivat jo hieman kuluneet, joten olin aivan pidon rajoilla. Uskoisin että siksi en osunut kunnolla mutkan lakipisteeseen, ja sen jälkeen on turvallisempaa vain ajaa hieman leveäksi, Verstappen selitti Motorsportin mukaan.

– Tavallaan olin tietenkin iloinen, kun tuomaristo päätti, että saamme jatkaa kilvanajoa, koska mielestäni kilvanajo oli yleisesti ottaen todella hyvää.

Tilanteen toinen osapuoli Hamilton puhui tilanteesta myös verrattain rauhallisesti kisan jälkeen.

– Mielestäni olin alun perin edellä. Hän piti linjansa, jolloin ajauduimme molemmat ulos. Kun hän meni leveäksi, minun oli tietenkin pakko tehdä samoin. En jäänyt miettimään sitä erityisen paljon, ja minun täytyy tietenkin nähdä hidastus, mutta se oli kovaa taistelua, enkä odottaisikaan vähempää. Emme osuneet toisiimme, mikä oli hyvä juttu, Hamilton sanoi Motorsportin mukaan.

Voittonsa myötä brittitähti kutisti Verstappenin MM-johdon 14 pisteeseen, kun jäljellä on vielä kolme osakilpailua.

Source Link is.fi