Banner Before Header

Melissa on noita ja strippari, joka yrittää lisätä viehätys­voimaansa puistattavalla keitoksella

Ryhmä nuoria naisia tekee mystistä keitosta ruusuista ja rosmariinista. Sen tarkoitus on lisätä viehätysvoimaa, ja pisara omaa verta tehostaa vaikutusta.

– On ihan normaali käytäntö noituudessa käyttää menkkaverta, sanoo Melissa.

Sandra Itäisen ohjaama sarja on seurantadokumentti, joka antaa henkilöiden ja tilanteiden puhua vapaasti. Sarjassa seurataan stripparina työskentelevän Melissan lisäksi tanssista ja näyttelemisestä kiinnostunutta someaktivisti Sophiaa sekä Timoa, joka on hylännyt uran startup-maailmassa tutkiakseen omaa taiteellisuuttaan ja feminiinisyyttään.

Sophian elämää seurataan dokumenttisarjassa.

Näitä erilaisilta vaikuttavia ihmisiä yhdistää kiinnostus moderniin noituuteen, joka voi tarkoittaa tarot-korttien tulkintaa ja loitsuja, mutta usein ihan vain keskustelua noitapiireissä.

Nuorten ihmisten naiiviudelle on toki helppo nauraa, mutta näissä henkilöissä on onneksi myös kykyä itseironiaan.

– Oon just se millenniaali, joka haluaa sekä lentää kuuhun että kirjoittaa kirjan ja asua rauhallisessa maalaismaisemassa sekä ytimessä, toteaa Sophia.

Sarjan lyhyet otot jäävät hieman poukkoileviksi ja sekaviksi, kenties kuvaavastikin. Vakavammat näkökulmat, kuten feminismi ja identiteetti, jäävät loitsuhörhöilyn varjoon.

Kolmiosainen Noitapiirit-sarja nähdään Yle Areenassa sekä TV2-kanavalla 29.11. alkaen.

Source Link is.fi