Banner Before Header

Mercedes vaatii uutta tutkintaa Max Verstappenin kohu­tempusta – syynä tuore todiste

Merceces-talli on ilmoittanut hakevansa uudelleenkäsittelyä Brasilian F1-osakilpailussa sunnuntaina tapahtuneeseen tilanteeseen, jossa Red Bullin Max Verstappen ajatti Mercedeksen Lewis Hamiltonin radan ulkopuolelle kiivaan voittotaistelun tuoksinassa.

Verstappenia ei rangaistu kiistanalaisesta ja aggressiivisesta puolustusliikkeestään, joka tapahtui 48. kierroksen ykkösmutkassa.

Mercedeksen tiedotteen mukaan talli hakee uudelleenkäsittelyä sen perusteella, että sittemmin tilanteesta on tullut uutta todistusaineistoa, joka ei ollut kilpailun tuomariston saatavilla sunnuntaina.

Tällä talli viitannee Hamiltonin auton sisäkamerasta kuvattuun videoon, joka ei ollut tuomariston käytössä.

Fian kilpailujohtaja Michael Masi kertoi kilpailun jälkeen, että tuomariston käytössä oli helikopterista kuvattua, Verstappenin auton takapäästä ja Hamiltonin auton sisältä lähetettyä materiaalia.

Lue lisää: F1-tuomaristolta jäi näkemättä tärkeä kuvakulma – pelastuiko Max Verstappen rangaistukselta sen ansiosta?

Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff suhtautui pöyristyneesti siihen, ettei Verstappenia rangaistu tilanteesta.

– Säännöt ovat sääntöjä, ja jos tuo olisi niiden mukaan ok – mitä rakastaisin – tässä ei olisi mitään ongelmaa. En ole kovaa kilvanajoa vastaan, päinvastoin. Mutta jos asiaa ei ole hyväksytty etukäteen säännöissä, ketään ei voi ajattaa pois radalta, Wolff sanoi.

– Se meni yli rajan. Rangaistuksen olisi pitänyt olla ainakin viiden sekunnin aikasakko. Se sitten lakaistiin maton alle, mikä on vain jäävuoren huippu. Naurettavaa, Wolff kommentoi heti kisan jälkeen.

Hamilton voitti Verstappenin aggressiivisesta puolustustaistelusta huolimatta sunnuntaisen kilpailun. Verstappen oli toinen.

Lue lisää: Toto Wolff käy kuumana – ”Diplomaattisuus loppui nyt”

Verstappen johtaa Hamiltonia neljällätoista pisteellä, kun kautta on ajamatta enää kolme osakilpailua. Mestaruustaistelu huipentuu Abu Dhabissa 12. joulukuuta.

Source Link is.fi