Banner Before Header

Messiah on kvartetin vaarallisin? ”Kuntonsa puolesta yllätysvalmis ehdottomasti”

Toton pelaajat pohtivat kuumeisesti, mikä hevonen voisi olla se vapahtaja, jonka voittoa vastapelurit eivät osaa ennustaa ja joka muuttaa veden viiniksi keskiviikon T65-kierroksella Forssassa. Syksy on yllätysten aikaa raveissa, kun monen kesällä juhlineen hevosen kuntokäyrä alkaa olla laskussa ja nopeuden sijaan voimillaan pätevien vahvojen jyrien etsikkoaika on käsillä.

Miten olisi Messiah? Nimi ainakin täsmää.

Nina Pettersson-Perklénin valmentama ori kulki keväällä hyvin ja ravasi Ruotsin-turneensa päätteeksi 11-alkuisen kilometriajan Solvallassa. Sen odotettiin vain parantavan, kun sandaaleja päästään riisumaan kesäradoilla Suomessa, mutta toisin kävi. Suoritukset olivat hengettömiä eikä heti keksitty, mistä kiikasti.

– Katselin hevosen aiempaa kilpailuhistoriaa Ruotsin puolelta ja huomasin, että se on ennenkin alisuorittanut loppukesällä ja alkusyksystä. Asiaa alettiin tutkia tarkemmin. Lopulta löytyi aika paljonkin sellaisia allergiaan viittaavia oireita, jotka ilmenevät syksyisin, Pettersson-Perklén kertoo.

Nyt ongelmat ovat takana. Messiah treenaa vahvasti ja harjoitukset ovat näyttäneet, että hevosen lahjat eivät ole kadonneet mihinkään. Kilpailusapatti on venynyt reilun kahden kuukauden mittaiseksi.

– Oria on hiitattu kovassa porukassa kovien hevosten kanssa ja olen ollut sen otteisiin todella tyytyväinen. Kuntonsa puolesta se olisi yllätysvalmis ehdottomasti, mutta lähtöpaikka on nyt niin yönmusta, että keskiviikon kilpailu taitaa mennä tauolta palaillessa.

Messiah arvottiin takamatkan takariviin lähtöradalle 12. Koko täyden lähdön kiertäminen vaatisi hyvin todennäköisesti almuja vastustajilta, esimerkiksi ylivauhtisen juoksun muodossa.

Pettersson-Perklénin tallista kilpailee samassa lähdössä kolme muutakin hevosta. Niistä Concrete Dee yllätti kolme viikkoa sitten Vermossa ja jatkaa kunnossa, vaikka jäi viime viikolla kuudenneksi. Pension Killer puolestaan on mukana lähinnä osallistumisen ilosta, veteraani jäähdyttelee jo.

Pastornin voitto olisi pelikannatuksen valossa vastaavanlainen ihmeteko kuin Messiahin ykköstila, mutta hevonen on viime sijoitustaan paremmassa iskussa. Se jäi vajaat kaksi viikkoa sitten Lappeessa yhdeksänneksi.

– Pastorn oli viimeksi ihan jees. Se myöhästyi tosi paljon lähdössä ja jäi kauas muista. Ohjastaja sanoi, ettei uskaltanut ajaa porukkaan, kun tuntui että hevonen kiipeää vastustajan selkään. Kuntonsa puolesta Pastorn on ihan asiallisella mallilla ja ruuna voisi onnistuessaan olla sijoilla 5–6.

Source Link is.fi