Banner Before Header

Metsä Group investoi 100 miljoonaa Mäntän pehmo­paperi­tehtaaseen

Uusi käsipyyhelinja aiotaan saada toimintaan jo ensi vuonna.

Metsä Group aikoo tehdä seuraavien viiden vuoden aikana noin 100 miljoonan euron investoinnit Mäntän pehmopaperitehtaalle. Tarkoitus on kehittää ja modernisoida tehdasta ja pidentää sen elinkaarta.

Ensimmäinen investointi kohdistuu uuteen käsipyyhelinjaan, jolla valmistetaan ensikuitu­pohjaisia käsipyyhe­papereita erityisesti Suomen markkinoille. Valmistelut ovat jo alkamassa, ja linjan on tarkoitus olla toiminnassa ensi vuoden aikana.

Metsä Groupilla on meneillään Tulevaisuuden tehdas -niminen strategiaohjelma, jolla se uudistaa pehmopaperiliiketoimintaansa. Mäntän tehtaan uudistamisen ohella käynnissä on vastaava uudistus Ruotsin Mariestadin tehtaalla. Lisäksi valmisteilla on Britanniaan suunniteltu investointi pehmopaperitehtaaseen sekä muita hankkeita.

– Paikallinen pehmopaperivalmistus tarkoittaa paikallisia työpaikkoja ja parantaa yhteiskunnan kestokykyä. Nyt pääsemme modernisoimaan toimintamme myös Suomessa, sanoi Metsä Tissuen Suomen ja Baltian toimitusketjuista vastaava johtaja Joonas Kukkonen tiedotteessa.

Kukkosen mukaan Metsä Groupin investointiohjelma vahvistaa paikallisesti valmistettujen hygieniatuotteiden omavaraisuutta Suomessa.

– Suunnitelmat mahdollistavat myös toimintamme modernisoinnin Mäntässä ja vahvistavat keskittymistämme korkealaatuisiin ensikuitupohjaisiin hygieniatuotteisiin, joiden raaka-aine tulee kestävästi hoidetuista pohjoisen metsistä. Katrin-, Lambi- ja Serla -tuotteemme tuovat investointien hyödyt suomalaisille kuluttajille, Kukkonen kuvaili.

Source Link is.fi