Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_3d18c07a6be81fe390515c6d657ecee1, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Mies halusi mennä Puolaan, päätyi Liettuan rajalle: ”Valko-Venäjän armeija pakotti tänne” – Uutisalue

Mies halusi mennä Puolaan, päätyi Liettuan rajalle: ”Valko-Venäjän armeija pakotti tänne”

Liettuan rajavartiolaitoksen julkistamalla videolla syyrialainen siirtolainen kertoo viranomaisille, että Valko-Venäjän armeija oli ”pakottanut” hänet ja ystävänsä Liettuan rajalle.

Lauantaina kuvatulla videolla siirtolaiset kertovat matkustaneensa Syyriasta Libanonin Beirutiin ja halusivat päästä lopulta Puolan rajalle. Sen sijaan heidät oli kuskattu Valko-Venäjän armeijan toimesta Liettuan rajalle, kertoo Reuters.

– Valko-Venäjän armeija pakotti minut ja kaverini tänne. Sotilaat veivät puhelimemme, mies kertoo uutistoimistolle.

Lue lisää: Video Valko-Venäjän rajalta: Puolan sotilaat ampuivat vesi­tykeillä siirtolaisia, jotka heittelivät kiviä

Liettuan rajavartiosto kertoo antaneensa laitonta rajan ylitystä yrittäneille vaihtovaatteet, mahdollisuuden lämmitellä sekä ruokaa ja vettä. Siirtolaisia ei kuitenkaan päästetty Liettuaan vaan he palasivat Valko-Venäjälle.

Liettuan viranomaisten mukaan he ottivat raja-alueelta kiinni 47 henkilöä.

EU on tulkinnut Valko-Venäjän linjan kostoksi siitä, että Bryssel on asettanut pakotteita Valko-Venäjän presidentti Aljaksandr Lukashenkan hallinnolle maan opposition raa'asta kohtelusta. Lukashenka on kiistänyt syytökset.

Source Link is.fi