Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_16e714380aa55bf47ef84b78a7553010, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0

Warning: Cannot modify header information - headers already sent in /home/u4578291/uutisalue.news/wp-content/plugins/wp-rocket/inc/classes/Buffer/class-cache.php on line 157
Mies jäi hotelli­huoneensa vangiksi Oulussa – Uutisalue
Banner Before Header

Mies jäi hotelli­huoneensa vangiksi Oulussa

Forenom-majoituspalvelun huoneistohotellissa Oulussa majaillut mies joutui lauantai-iltana ikävään kiipeliin. Mies kertoo IS:lle jääneensä vuokraamaansa huoneeseen sisälle jumiin.

Erityisen ikävän tilanteesta teki se, että majoituspalvelun huoneistoissa ei työskentele lainkaan vastaanottohenkilöstöä. Sisään rakennukseen ja varattuun huoneistoon pääsee kännykkään saapuvalla koodilla.

Kirjautumistapa oli miehelle jo entuudestaan tuttu, sillä hän majoittuu yhtiön hotelleissa kuukausittain.

Nyt hän kuitenkin törmäsi ongelmaan, jota ei ollut aiemmin tullut vastaan. Kun hän oli lähdössä hotellihuoneestaan ovi ei auennutkaan.

– Oven kahva liikkui, mutta ovi ei auennut, hän kertaa tapahtumia.

Huoneensa vangiksi jäänyt mies soitti majoituspalvelun asiakaspalveluun. Apu saapui paikalle onneksi nopeasti, sillä rakennuksessa sattui juuri silloin olemaan siivooja paikalla. Siivooja avasi sähkölukolla toimivan oven huoneen ulkopuolelta.

Kyse ei siis ollut ongelmista sähkölukon toiminnassa vaan lukkopesän viasta.

Vaikka tapaus ei aiheuttanut miehelle suurta haittaa, herätti tilanne hänessä kysymyksiä majoituksen turvallisuudesta poikkeustilanteissa.

– Miten järjestelmä toimisi esimerkiksi silloin, jos huoneessa syttyisi tulipalo yöaikaan, kun rakennuksessa ei varmasti ole edes siivoojia paikalla, hän ihmettelee.

Forenomin toimitusjohtaja Johannes Kangas on tietoinen Oulussa sattuneessa tapauksesta. Tilanne, jossa henkilö ei pääse huoneistosta ulos on silti hänen tietojensa mukaan ainutkertainen.

– Ulospääsyn pitäisi olla aina mahdollista. Teoreettisesti on tietenkin mahdollista, että tällaista tapahtuu, aivan kuten minkä tahansa lukon kohdalla, hän vastaa.

Ongelmatilanteissa asiakas saa apua vuorokauden ympäri puhelimitse majoituksen asiakaspalvelusta. Avun saapumisen nopeus riippuu siitä, missä huoltohenkilö sattuu juuri sillä hetkellä liikkumaan.

Poikkeustilanteissa, kuten tulipaloissa, ovien lukkojen pitäisi aueta automaattisesti. Lisäksi ovien sähkölukot ovat akkuvarmennettuja.

– Se tarkoittaa, että sähkökatkon yllättäessä lukot toimivat vielä parista kolmeen tuntiin. Sen jälkeen voidaan tuoda vielä varavirtaakin paikalle, Kangas selventää.

Kangas ottaa huolen turvallisuudesta vakavasti. Yhtiön keräämän oman datan perusteella sähkölukoissa on kuitenkin kymmenesosa vähemmän ongelmia kuin tavallisissa lukoissa.

Pelkästään koodeilla avattavat lukot ovat mietityttäneet muun muassa pelastusviranomaisia.

– Silloin yleensä kysyn, että kumpi liikkuu tavallisesti nopeammin, tieto vai fyysinen avain, hän tiivistää.

Source Link is.fi