Banner Before Header

Mies kiri kiinni ja ampui – bisnes­mies surmattiin kadulle Moskovassa, valvontakamera kuvasi

Venäläinen liikemies surmattiin moskovalaisella kadulla torstaina illalla, uutisoi muun muassa venäläinen verkkolehti Baza. Epäilty henkirikos uutisoitiin laajalti Venäjällä.

Monet valtiolliset uutistoimistot ja verkkolehdet julkaisivat myös valvonta­kameravideon, johon ampuminen tallentui. 62-vuotias liikemies oli mediatietojen mukaan viettänyt ravintolassa iltaa 22-vuotiaan naisen kanssa ja kaksikko poistui ravintolasta hetkeä ennen ampumista.

Videolla mies kävelee kadulla seuralaisensa kanssa, kun tuntematon mies ottaa miehen ripein askelin kiinni ja ampuu tätä selkään. Liikemies kaatuu kadulle, ja hyökkääjä näyttää ampuvan toistamiseen. Lopuksi ampuja näyttää kaivavan taskustaan puhelimensa ja ottavan kuvan uhrista.

Nainen juoksi ensimmäisen laukauksen jälkeen pois videon kuvasta. Hän ilmoittautui medioiden mukaan poliisille ja oli poliisin huostassa perjantaihin asti.

Izvestijan mukaan ampuja on epäilty rikosnimikkeellä ubijistvo, joka tarkoittaa suomeksi tappoa, murhaa tai salamurhaa. Häntä epäillään myös laittoman aseen hallussapidosta. Mies etsintäkuulutettiin torstaina.

Medioiden julkaisemalla videolla ampuja näyttää ottavan valokuvan puhelimellaan murhan jälkeen.

Moskovan poliisi pidätti armenialaistaustaisen 24-vuotiaan miehen murhasta epäiltynä.

Mediatietojen mukaan myös uhrilla oli kytköksiä Armeniaan. Uhri etsintäkuulutettiin maassa vuonna 2013 ”murhan suunnittelemisesta”. Murha estettiin ja uhri pakeni Venäjälle. Maassa mies pyöritti pienehköä konsulttiyritystä.

Venäjän poliittista johtoa lähellä olevan Ren tv:n mukaan uhri pidätettiin huhtikuussa Armenian tapaukseen liittyen. Selvisi, että uhrilla oli Venäjän kansalaisuus jo vuodesta 1997, ja hänet päästettiin vapaalle jalalle, koska Venäjä ei lain mukaan voi luovuttaa kansalaisiaan muihin maihin.

Source Link is.fi