Mies lavasti oman kuolemansa – sai nyt pitkän vankeustuomion

Entinen jalkapalloilija Hiannick Kamba on tuomittu kymmenen kuukauden vankeusrangaistukseen vakuutuspetoksesta. Asiasta uutisoivat eri mediat, muun muassa saksalaislehti Bild.

Tarina petoksen takana on melkoinen.

Kamba lavasti oman kuolemansa vuonna 2016. Hän oli matkustanut kotikonnuilleen Kongoon, jossa hänen raportoitiin joutuneen auto-onnettomuuteen ja menehtyneen. Tieto Kamban kuolemasta levisi nopeasti Saksaan, ja hänen vaimonsa kuittasi 1,2 miljoonan euron korvaussumman henkivakuutuksesta.

Tarina sai uuden, odottamattoman käänteen kaksi vuotta myöhemmin, kun mies ilmoittautui ilmielävänä Saksan suurlähetystöön Kongossa. Hän väitti joutuneensa kidnapatuksi ja viettäneensä edelliset vuodet syrjäisessä pikkukylässä.

Syyttäjä Hauke Schlick ei pitänyt selitystä uskottavana.

– Syytetty on älykäs henkilö, joka halusi olla oman elämänsä herra. Hän olisi kyllä löytänyt keinot ottaa yhteyttä ulkomaailmaan aiemminkin, tapauksen syyttäjä Hauke Schlick totesi Bildin mukaan.

Lue lisää: Neljä vuotta sitten kuolleeksi julistettu 33-vuotias mies löytyi elossa

Kamban puolustusasianajaja Lars Dippel vakuutti, ettei ex-jalkapalloilija ole päässyt missään vaiheessa käsiksi vakuutusrahoihin, ja että tapaus perustuu pelkkiin olettamuksiin.

Kamban vaimon asianajaja Michael Konrad-Wolff puolestaan sanoi, että hänen asiakkaansa oli ollut aivan yhtä ihmeissään Kamban paluusta kuin kaikki muutkin.

– Hänen isoin pelkonsa oli alun perin se, miten hän saa tuotua ruumiin takaisin Saksaan, Konrad-Wolff sanoi.

Myös vaimo sai kolmen vuoden ja kymmenen kuukauden vankeusrangaistuksen.

Kambaa pidettiin nuoruusvuosinaan kovana lahjakkuutena. Maailmanmestari Manuel Neuer pelasi hänen kanssaan samassa joukkueessa Schalken junioriakatemiassa.

Aikuisena Saksan alasarjoissa tahkonnut Kamba lopetti peliuransa ”kuolinvuonaan” 2016.

Source Link is.fi