Banner Before Header

Mies ratkaisi viinanhimonsa puukolla Inarissa

Viinanhimoinen Toni Kristian Lukkarinen joutuu miettimään viime maaliskuisia tekosiaan vankilassa 2 vuoden ja 10 kuukauden ajan.

Mies hermostui, kun hänelle ei tarjottu inarilaisessa hotelliravintolassa alkoholia aamuyöllä kahden aikoihin. Lukkarinen otti puukon esille, uhkasi vastaanottovirkailijaa, haki omatoimisesti 0,75 litran Red Label -viskipullon, löi väliin tullutta asiakasta puukolla ja pakeni paikalta autolla.

Lukkarinen ajoi poliisia pakoon tukevassa humalassa. Miehen kyydissä oli nainen, joka oli luovuttanut autonsa Lukkarisen käyttöön.

Takaa-ajo päättyi, kun poliisi sai suistettua miehen auton tieltä.

Lapin käräjäoikeuden torstaina antaman tuomion mukaan 35-vuotias Lukkarinen syyllistyi törkeään ryöstöön, törkeään rattijuopumukseen sekä törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen.

Lukkarinen ei osannut kertoa oikeudessa, miksi hän otti puukon esille. Hän joutuu maksamaan hotelliravintolan vastaanottovirkailijalle 1 200 euron kärsimyskorvaukset.

Puukottamalleen miehelle Lukkarinen joutuu maksamaan kärsimyksestä, kivusta, kosmeettisesta haitasta ja muista kuluista yli 6 200 euroa.

Lukkarinen joutuu maksamaan myös erinäisiä oikeudenkäyntikuluja ja vakuutusyhtiölle maksettavia kuluja yli 20 000 euroa. Tämän lisäksi mies joutuu korvaamaan anastamansa viskipullon, jonka arvo oli 125,6 euroa.

Käräjäoikeus tuomitsi myös auton miehensä käyttöön luovuttaneen naisen 40 päiväsakkoon, joka teki hänen tuloillaan 1 120 euroa. Nainen syyllistyi kulkuneuvon luovuttamiseen juopuneelle.

Käräjäoikeuden antama tuomio ei ole lainvoimainen.

Source Link is.fi