Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_6dc6d96b28ff7c6a8283d2e24c69fef5, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Mies sytytti vaimonsa kaksi vuokra-asuntoa tuleen ja kokkasi liekehtivässä sohvassa – Uutisalue

Mies sytytti vaimonsa kaksi vuokra-asuntoa tuleen ja kokkasi liekehtivässä sohvassa

Nelikymppinen mies raivostui avioliiton ajautumisesta karille ja tuhosi entisen vaimonsa käytössä olleet kaksi kerrostalohuoneistoa sytyttämällä asunnot palamaan.

Vain kolme päivää ennen ensimmäistä, marraskuun lopulla 2018 Hollolan Salpakankaalla tapahtunutta vahingontekoa vaimo oli ilmoittanut ottavansa eron ja irtisanonut vuokra-asuntonsa.

Mies reagoi saamiinsa huonoihin uutisiin tekemällä yöllä tulet olohuoneeseen ja paistamalla liekehtivässä sohvassa kananmunia.

Mies hälytti itse apua paikalle ja odotti palokuntaa pihassa. Kerrostalon huoneistoissa nukkui samaan aikaan neljä ihmistä, jotka olivat vaarassa. Yksi asukkaista oli erittäin iäkäs.

Kun palokunta kiirehti palavaan asuntoon, roihusivat sohva ja matto olohuoneessa. Asuntopalo saatiin sammutettua nopeasti, mutta vahingot taloyhtiössä nousivat noin 30 000 euroon.

Toisen palonsa mies sytytti elokuussa 2019 Lahdessa. Entinen vaimo oli saanut juuri uuden vuokra-asunnon ja oli muuttamassa siihen, kun ex-mies sytytti asunnon eteisessä muuttotavarat tuleen.

Vaikka palokunta sai liekit sammutettua melko vähällä vedellä, koitui palosta taloyhtiölle noin 110 000 euron vahingot.

Kummassakin asunnossa tuhoutui entisen vaimon huonekaluja ja muuta omaisuutta lähes 10 000 euron arvosta.

Kaksi törkeää vahingontekoa toivat miehelle 10 kuukauden ehdottoman vankeustuomion ja lähes 150 000 euron laskun palovahingoista.

Päijät-Hämeen käräjäoikeudessa mies myönsi vahingonteot, mutta piti niitä perusmuotoisina eikä törkeinä. Käräjäoikeus piti tekoja törkeinä, kuten syyttäjäkin.

Mies tuomittiin teoista kymmeneksi kuukaudeksi ehdottomaan vankeuteen. Tuomion pituuteen vaikutti alentavasti miehen edellisvuotena saama kahden vuoden ja kolmen kuukauden tuomio törkeästä ryöstöstä ja kotirauhan rikkomisesta.

Käräjäoikeuden perjantainen tuomio ei ole vielä lainvoimainen.

Source Link is.fi